Home » Mobiltelefon » TDC klar til 4G+
TDC klar til 4G+

TDC klar til 4G+

Share

Med 300 Mbit/s på mobilt bredbånd er TDC netop nu ved at udrulle fremtidens mobilnet. Med den såkaldte Carrier Aggregation teknologi er det muligt at fordoble den eksisterende hastighed i et mobilnet. Dermed bliver verdens hurtigste mobilnet dobbelt så hurtigt, når TDC åbner for mobile internethastigheder på 300 Mbit/s mod hidtil 150 Mbit/s.

For nemheds skyld kaldes Carrier Aggregation ofte 4G+, fordi teknologien er en videre udbygning af den allerede velkendte 4G-teknologi. Teknisk set betyder 4G+, at man samler datastrømmene fra to frekvensbånd og dermed kan doble op på de hastigheder, man normalt kan trække ovre 4G-nettet. Og det giver altså mulighed for at trække teoretiske datahastigheder på op til 300 Mbit/s.

Det er ellers kun en måned siden, at en global analyse konkluderede, at TDC’s 4G-netværk er verdens hurtigste mobilnet. Men de ekstremt høje hastigheder med 4G+ er i sig selv ikke et mål for TDC. Det handler om kundernes brugeroplevelse.

”4G+ er ikke kun et konkurrenceparameter, når vi taler hastighed. Dét at kunne samle datastrømmene handler nemlig også om at have kapacitet nok til at håndtere kunders stigende dataforbrug, og det kan vi også med 4G+,” fortæller koncerndirektør i TDC Operations Peter Schleidt.

Se også:  Hvilket netværk er det bedste i Danmark? Stor undersøgelse klar med svaret

Kun få mobiler understøtter

Foreløbig er det dog kun ganske få mobiltelefoner, der understøtter den nye teknologi. Derfor er det stadig kun de færreste kunder, der lige nu kan mærke forskellen. Men i takt med, at mobiltelefoner, tablets og tilhørende abonnementer også understøtter 4G+, vil den enkelte mobilbruger opleve et voldsomt løft i hastigheden på mobilt bredbånd.

Som kunde skal man dog ikke forvente at få 300 Mbit/s eller senere 1 Gbit/s helt for sig selv. Med mobilt internet bliver kapaciteten på den enkelte mobilmast nemlig delt mellem de aktive brugere på den pågældende mast.

”Det er samme princip som udbygning af motorveje. Flere spor giver i sig selv ikke højere hastighed. Men det betyder, at trafikken afvikles bedre og med mindre kø. Flere mennesker kan altså komme hurtigere frem samtidig – det samme gælder med 4G+, dog løftes max hastigheden løbende,” siger Peter Schleidt.

Yderligere 4G-opgraderinger på

Næste skridt for TDC er 4G+ på tre frekvenser, hvilket indebærer en tredobling af datahastigheden. Også denne teknologi har TDC testet og er klar til at åbne, når mobiltelefonerne for alvor understøtter den.

Se også:  5G kommer nu – vi tjekker realiteterne

”Vi vil ikke sætte vores position som Danmarks bedste netværk over styr, derfor ser vi allerede på nye muligheder for at forbedre mobilnettet yderligere. I tillæg arbejder vi på at få implementeret 4G+ mellem forskellige master. Det betyder, at dækningen med den nye teknologi forbedres yderligere,” slutter Peter Schleidt.

4G+ er allerede i dag aktiveret på knap 500 master i hele landet, hvor kunderne vil kunne opleve spot til spot dækning på centrale områder i København, Aarhus, Odense, Ålborg samt større byer som Holstebro, Viborg, Esbjerg, Næstved og Slagelse.

TDC Group er Skandinaviens foretrukne udbyder af kommunikationsløsninger og home entertainment. Døgnet rundt sikrer koncernen millioner af skandinaviske husstande hurtig og let adgang til musik, tv og film på alle platforme, når som helst og hvor som helst. TDC Group ejer og driver fiber-, kobber-, coax- og mobilnet og er med sit pan-nordiske netværk den vigtigste udbyder af avancerede netværksløsninger til både store og små virksomheder.


TAGS
4G
mobilt bredbånd
TDC

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S