Home » Transport » Wow! Porsche på vej med vild eldreven sportsvogn
Wow! Porsche på vej med vild eldreven sportsvogn

Wow! Porsche på vej med vild eldreven sportsvogn

Share

Serieproduktionen af den første rent eldrevne Porsche starter næste år. Navnet bliver Taycan, og den vil præstere hidtil uhørt ydelse og udholdenhed

Taycan betyder meget passende ”livlig, ung hest” og tager dermed udgangspunkt i det centrale element på Porsche logoet: Siden 1952 har der her været afbildet en springende hest.

”Vores nye eldrevne sportsvogn er stærk og omdrejningsvillig; en bil, som har udholdenhed til at tilbagelægge lange strækninger, og som står for frihed”, siger Oliver Blume, som er administrerende direktør hos Porsche AG. Samtidig signalerer navnet, der stammer fra det orientalske sprogområde: Her kommer den første eldrevne sportsvogn med sjælen fra en Porsche.

Sportsvognsproducenten fra Stuttgart offentliggjorde navnet på den første rent elektrisk drevne modelrække i forbindelse med festlighederne ”70 år med Porsche sportsvogne”.

Op til 500 km på en opladning

To permanent aktive synkronmotorer (PSM) med en systemydelse på over 600 hk (440 kW) accelererer den eldrevne sportsvogn fra 0-100 km/t på under 3,5 sek. og til 200 km/t på under 12 sek.

Dertil kommer en for elbiler hidtil uset udholdenhed, når det gælder præstationerne: Der kan foretages flere accelerationer umiddelbart efter hinanden, uden at det går ud over ydelsen.

Se også:  Udelukkende elbiler nomineret til Årets Bil

Den maksimale rækkevidde udgør over 500 km i henhold til NEDC. Den firehjulstrukne bil er udstyret med 800 V-arkitektur, så den er forberedt til opladning med en lynoplader. Her kan man på ca. 4 min. lade energi til en rækkevidde på 100 km (i henhold til NEDC).

Navne med betydning

Navnene på bilerne har hos Porsche som udgangspunkt en konkret forbindelse til den pågældende model og dens egenskaber: Navnet Boxster beskriver kombinationen af boxermotor og roadster, Cayenne står for noget stærkt, Cayman er bidsk og adræt, en Panamera er mere end en gran turismo og ville også kunne vinde udholdenhedsløbet Carrera Panamericana. Navnet Macan er afledt af det indonesiske ord for tiger og kombinerer smidighed, kraft, fascination og dynamik.

En fordobling af fremtidsinvesteringerne

Frem mod 2022 vil Porsche investere over 6 milliarder euro i elektromobilitet: Dermed fordobler koncernen de oprindeligt planlagte investeringer.

Ud af de ekstra 3 milliarder euro går ca. 500 millioner euro til udviklingen af andre typer og varianter af Taycan, godt 1 milliard euro til elektrificering og hybridisering af den eksisterende produktportefølje, flere hundrede millioner til udbygning af fabrikkerne samt ca. 700 millioner euro til nye teknologier, ladeinfrastruktur og smart mobility.

Se også:  Hyundais nye elbil kan oplades trådløst
Omfattende ombygninger udvidelser

På Porsches hovedfabrik i Zuffenhausen er man p.t. i gang med at opbygge et nyt lakereri og en separat montage til Taycan samt en transportbro til transport af de lakerede karrosserier og drivlinjeenheder til slutmontagen. Den eksisterende motorfabrik udbygges til produktionen af elmotorer, og karrosseriværket udvides. Hertil kommer investeringer i udviklingscentret i Weissach. Taycan skaber alene i Zuffenhausen ca. 1.200 nye arbejdspladser.

Jubilæum ”70 år med Porsche sportsvogne”

Sportsvognsproducenten markerer jubilæet i 2018 med en lang række aktiviteter. I weekenden den 16. og 17. juni tager Porsche imod medarbejdere, naboer og andre interesserede til en offentlig fejring på og omkring fabrikken i Zuffenhausen. Der vil være events for besøgende i alle aldre, fabriksrundvisninger, musik,foodtrucks, racerløb live fra 24-timers-løbet i Le Mans samt visning af fodbold-VM-kampen mellem Tyskland og Mexico. Entreen er gratis.


TAGS
elbil
Porsche

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S