Home » Tastatur » Tastaturet tilpasser sig dig
Tastaturet tilpasser sig dig

Tastaturet tilpasser sig dig

Share

Var det noget med et tastatur, der passer lige den opgave, du har gang i? SteelSeries Z-Board er af den type. Godt nok er tilpasningsevnen beregnet til spil, men der er den også perfekt

Indrømmet, jeg spiller en del computerspil. Primært spiller jeg World of Warcraft, og dem, der har kendskab til det spil, ved godt, at det er et spil, som man bliver bedre til, jo mere man kan tilpasse tastaturet til eget behov.

Derfor blev jeg også ret interesseret, da jeg hørte at SteelSeries var kommet med et tastatur specielt til World of Warcraft: Wrath of the Lich King. Eller rettere, det var kommet med et såkaldt Keyset til førnævnte spil.

Z-Board i sig selv er et tastatur, hvor rammen med tasterne kan tages af. Som standard er der et normalt keyset og et generisk gaming-keyset til tastaturet. Sidstnævnte passer rigtig godt til de fleste »shoot-em-up« spil, som for eksempel Crysis, Quake Wars og lignende spil.

Det geniale med Z-Board er, at du med et enkelt greb kan skifte keysettet ud, og om computeren er tændt eller slukket betyder intet. Du skifter lige, når du lyster.

Hvor var driveren?

Vi fik hurtigt tilsluttet tastaturet og konstaterede, at der ingen cd med drivere var med. Vores første tanke var, at vi måske ikke skulle bruge nogen, men da der var skrevet, at vi skulle kunne programmere tastaturet, kunne vi godt se, at det var nødvendigt med en driver. Et smut på SteelSeries hjemmeside, finde driveren, downloade den og derefter installere den og så var vi klar.

Se også:  3 og Astralis i nyt, stort gaming-partnerskab

Vi koblede derefter vores World of Warcraft-tastatur på Z-Board, og så var vi klar til at spille. Med driveren til spillet er der en lang række færdige profiler til forskellige spil, og når du tilkobler et givent keyset, så slår driveren automatisk over på den profil.

Men det betyder langt fra, at du er låst fast, for med driveren kan du programmere hver enkelt tast, lige som du måtte have lyst til.

Vi valgte dog at bruge den medfølgende profil til World of Warcraft og gik i gang med at spille. Det gik hurtigt op for os, at det krævede en del tilvænning at spille på sådan et tastatur. Men da vi først var vænnet til, så var det ret svært at slippe det igen.

Det skal så også med det samme siges, at vi var ret glade for, at der også fulgte et standard keyset med. For at bruge et af de specielle keysets til at skrive på, eller bare til at arbejde normalt med din computer, var stort set umuligt. Alle taster er flyttet i et eller andet omfang, hvilket gør det svært at bruge i en normal situation.

Se også:  Jysk pc-spilsucces lanceres i dag på Nintendo-platformen

Ikke verdens bedste til almindelig brug

Men udover at spille på Z-Board, måtte vi også lige prøve, hvordan det var at skrive normalt på tastaturet, og her kom det altså til kort. Tasterne har en underlig løs følelse, og mellemrumstasten er altid delt, og for folk som mig, der skriver med 10-fingersystemet og blindskrift, giver det anledning til masser af fejlanslag.

Men det vigtige her er, at det er der, og det kan bruges. Jeg vil dog anbefale at skifte til et almindeligt tastatur, hvis der skal skrives i længere tid på det.

Her på falderebet skal vi lige nævne programmeringsdelen, for den var virkelig let at bruge. Klik på den tast du ønsker at programmere og angiv så, hvad du vil have den til at gøre.Det kan være et eller flere tastaturanslag, og med den indbyggede Anti-ghosting facilitet, var det muligt at angive op til syv simultane tastaturanslag. Det gav mulighed for nogle meget avancerede makroer på tastaturet, og nogle som vi har tænkt os at gøre meget brug af i vores fremtidige eventyr i World of Warcraft


Z-Board
  • Komfort/brug
  • Funktionalitet
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Et rigtig godt spilletastatur, specielt hvis du er en haj til makroer. Tastaturet er dog ikke så godt til at skrive på. Men det er klart pengene værd.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Gaming
Keyboard
SteelSeries
World of Warcraft
Wow
Z-board

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S