Home » AOD Pro » Taiwansk megaproducent af chips demonstrerer det lynhurtige Wi-Fi 7
Taiwansk megaproducent af chips demonstrerer det lynhurtige Wi-Fi 7

Taiwansk megaproducent af chips demonstrerer det lynhurtige Wi-Fi 7

Share

Den næste generation af trådløse routere med Wi-Fi 7 er meget hurtigere end Wi-Fi 6. Nu er teknologien demonstreret, og snart er den på markedet

I sidste uge tog den trådløse netværksteknologi et spring fremad. Den taiwanske megaproducent af chips til blandt andet mobiltelefoner MediaTek demonstrerede 19. januar den kommende Wi-Fi 7-standard for kunder og samarbejdspartnere.

Selv om WLAN-standarden bag Wi-Fi 7, IEEE 802.11be, ikke er færdigdefineret før i 2024, forventer MediaTek, at de første produkter med Wi-Fi 7, for eksempel routere, er klar i 2023, altså engang næste år.

Wi-Fi Alliancen, som definerer den trådløse standard, forventer ifølge Heise.de en hastighed på 30 Gbit/s under optimale betingelser. Til sammenligning kan Wi-Fi 6 maksimalt nå op på 9,6 Gbit/s. I praksis er topydelsen omkring 1-1,5 Gbit/s. MediaTek angiver selv en 2,4-dobling fra version 6 til version 7 med det samme antal routerantenner. Det er mange tal, men uanset hvad, er Wi-Fi 7 langt hurtigere end Wi-Fi 6. Praktiske test vil vise, hvor meget hurtigere.

Se også:  Den første Wi-Fi 6E router er klar i butikkerne
Erstatning for Ethernet

MediaTek er da også begejstret over de nye muligheder, som Wi-Fi 7 komme til at åbne.

“Udrulningen af Wi-Fi 7 vil markere den første gang, Wi-Fi kan være en ægte kabel-/Ethernet-erstatning for applikationer med superhøj båndbredde,” udtaler Alan Hsu, som er corporate vice president i MediaTek, i en meddelelse.

“MediaTeks Wi-Fi 7-teknologi vil være rygraden i hjemme-, kontor- og industrinetværk og give problemfri forbindelse til alt fra multi-player AR/VR-applikationer over cloud-spil og 4K-opkald til 8K-streaming og mere,” føjer han til.

Nye muligheder med AR/VR

MediaTeks meddelelse nævner også, at man inden for AR/VR vil komme til at opleve helt nye muligheder, som vi slet ikke kender til i dag. Man kommer, uden at det nævnes, til at tænke på den genoplivede vision om et Metaverse. MediaTek ser under alle omstændigheder Wi-Fi 7 som et reelt alternativ til – og dermed måske enden på – kablet netværk.

Se også:  Designer-switch? Ja, da – her er en 6-portsmodel i elegante former

Wi-Fi 7 er en ny historie, som fra nu af vil blive ved med at udvikle sig. Først med vilde drømme, siden med konkrete produkter, der underkastes grundige test. AOD vil naturligvis registrere alle de vigtigste skridt på vejen imod et endnu hurtigere trådløst netværk i virksomheder, institutioner og private hjem – både syvmileskridtene og fejltrinene.


TAGS
router
trådløst netværk
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S