Home » Programmering » Tag skridtet videre i et af verdens bedste kodesprog
Tag skridtet videre i et af verdens bedste kodesprog

Tag skridtet videre i et af verdens bedste kodesprog

Share

År efter år placerer Microsofts programmeringssprog C# sig som et af de allermest populære og udbredte. Her følger vi op på introduktionen og løfter sløret for flere af de funktioner i C#, som du kan bruge til at skabe dine helt egne programmer og funktioner

Læs introduktionen her.

Microsofts programmeringssprog C# ligger som regel i top-5 målt på brug og popularitet – det viser en række undersøgelser år for år. Så det er godt at kunne. Så meget desto mere, som at du kan skabe en masse spændende funktioner og programmer med C#.

I nummer 5 beskrev vi, hvordan du nemt kommer i gang med at skrive kode i C#. Du blev introduceret til udviklingsmiljøet, programmering på .NET-platformen, brug af variabler, flow-instruktioner, metoder og meget mere.

Se også:  Kom godt i gang med at programmere

Fik du appetit på at gå videre? Så skal du læse denne artikel, hvor vi sætter fokus på især objektorienteret programmering, der er en af de måder at skrive kode, som understøttes af de fleste store programmeringssprog – herunder også C#.

Før du kan gå i gang med at skrive applikationer i den helt grundlæggende form for programmering, mangler vi at dække samlinger af data. Alle programmeringssprog indeholder muligheden for at skabe en samling af relaterede variabler. Se eksempelvis koden i eksempel 1.

Her erklæres tre variabler, som tildeles en værdi dækkende temperaturer for tre måneder. Herefter lægges værdierne sammen, og der beregnes et gennemsnit.

Eksempel 1: Tre værdier lægges sammen, og der vises et gennemsnit.

Håndtering af mange værdier

Koden er som sådan fin, men som det fremgår, bliver det kompliceret, når der skal regnes på flere måneder, fordi der både skal skabes nye variabler, og beregningen af både sum og gennemsnit skal tilrettes.

Da variablerne, der indeholder temperatur, er relaterede til hinanden, er det meget bedre at benytte en indbygget datastruktur, der kan håndtere mange værdier. Der er mange forskellige typer, nogle er mere statiske end andre, men den klassiske struktur kaldes et array (som direkte kan oversættes til ”række”).

Eksempel 2: Data tilgås gennem et indeks ved hjælp af firkantede parenteser.

Her kan data placeres i en indeksbaseret struktur – se eksempel 2. Nu kan data tilgås gennem et indeks ved hjælp af firkantede parenteser (eksempelvis ”temp[1]”, som vil have værdien 12.3), og der er en masse indbyggede metoder i platformen til blandt andet at beregne gennemsnit, sum, mindste værdi, største værdi med videre.

TAGS
C++
kodekassen
kodning
programmering

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S