Home » Andet » Tag på virtuelt museum i ferien
Tag på virtuelt museum i ferien

Tag på virtuelt museum i ferien

Share

Selv den bedst planlagte ferie kan ikke rumme alle de spændende steder og museer, som verden er fyldt af. Heldigvis har vi jo teknologien, internettet og en lang række sjove og lærerige apps

En god ferie gør os ofte sultne efter mere, men vi kan jo ikke være flere steder på én gang og besøge alle sjove museer og interessante steder. Eller kan vi? Selv om ferien går til Bornholm, Middelhavet eller USA, er det i dag muligt digitalt at gå på museum i Indien eller besøge den gamle by i Jerusalem – godt at have i baghånden, når ferievejret driller, eller tiden skal fordrives i lufthavnen.

Drømmer du for eksempel om at se det berømte tempel Angkor Wat i Burma eller det imponerende Eremitage-museum i Sankt Petersborg, så er Google jeres ven. It-giganten har gjort det muligt for os gennem virtuelle guides og slideshows at besøge naturlige eller menneskeskabte vidundere, museer og berømte steder. Projektet hedder Google Cultural Institute, hvor selve museumsdelen, Google Art Project, er lavet i samarbejde med cirka 465 internationale museer og kunstsamlinger fra 40 lande. Herunder otte fra Danmark.

Se også:  Nu er den første corona-tracking app klar

Via Google Cultural Institute kan du blandt andet studere digitale gallerier af malerier og statuer fra museer i Qatar og Delhi, og med Googles Street View kan du besøge farverige mangamuseer i Japan eller det forhistoriske Stonehenge i England. Du kender sikkert i forvejen til Street View, hvis du inde i Google Map har klikket dig op og ned ad en gade eller rundt inde i en bygning.

Ekstra lag på virkeligheden

Ud over Google har flere museer set fidusen i at gøre verden interaktiv ved hjælp af den såkaldte augmented reality-teknologi. I bund og grund er augmented reality, også kendt som AR, et ekstra lag, som lægges på det, du står og ser på.

Går ferien til London, kan du med appen Streetmuseum få en rigtig interaktiv oplevelse af byens historie. Hold en smartphone hen mod for eksempel en plads eller en bygning, og I vil på skærmen få vist historiske billeder lagt oven på den nutidige plads eller bygning. Tricket kan lade sig gøre via interaktive kort og enhedens gps. Appen fra Museum of London er gratis og kan hentes til både IOS og Android. Samme type AR-app findes i andre lande og for nogle danske byer. En af dem er Aarhus StreetMuseum.

Se også:  Nu kan du køre Android-apps på Windows-computeren

AR-apps er sjove og giver ekstra informationer, men de kræver, at man er på stedet. Hvis det ikke er muligt for jer, findes der masser af museums-apps, som slår dørene op for alverdens samlinger, uden I behøver at indløse billet. Med appen fra Louvre-museet i Paris kan I besøge Mona Lisa, når det passer jer, mens American Museum of Natural History til glæde for rigtig mange dino-fans har udvidet deres dinosaurer-udstillinger med et par interaktive apps til iPad. Disse apps koster dog penge og skal købes gennem iTunes.

Udvalget af museums-apps er eksploderet. Den nemmeste måde at finde alle de nye, spændende oplevelser på er at besøge museernes hjemmeside eller søge på Google Play, App Store og Windows Store.


TAGS
apps
Google
iTunes

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S