Home » Andet » Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer
Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer

Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer

Share

Bevægelser som Zebras Unite kan se faren og prøver at oprette alternative finansieringsmodeller. Folkene bag blandt andet open source-projekter må tage konkrete skridt i retning af at blive mere alsidige. De negative virkninger af overvågning bliver følt mere hos sårbare grupper, mens de mere velstående ikke kan se problemerne. Vi er også nødt til at gøre mere ud af at sikre, at open source-udviklere kan leve af deres arbejde, og vi skal bort fra, at åben software partout skal være gratis.

Gå til https://takeout.google.com. Her kan du downloade alle dine data fra eller Google-tjenester i forskellige formater. Du kan endda skemalægge dine downloads til hveranden måned i et år.

Folk bør vælge open source-software på grund af den frihed og tryghed, der er iboende dele af de åbne udviklingsprocesser og licenser. Hvis de blot ser det som et billigt alternativ, vil færre iværksættere vælge åbne modeller, fordi de ikke kan tjene penge på den måde, og den traditionelle venturekapital-model vil fortsætte.

Se også:  Google udtaler sig for første gang om Huawei-sagen - og kommer med en advarsel

Der kommer stadig flere succesrige open source-virksomheder, men jeg kunne godt tænke mig at se, at mere open source-software til slutbrugere også genererer overskud. Hvis det skal ske, må vi have bedre støtte til disse firmaer. Det ville være dejligt at se flere finansieringsmuligheder og flere muligheder for rådgivning.

Endelig trænger vi til reguleringsændringer på to hovedområder. For det første skal vi ændre konkurrencebestemmelserne og forhindre, at datamonopoler overhovedet kan eksistere: Intet firma burde nogensinde være så stort, at det kan etablere et globelt overvågningsnetværk.

Brug tjenesten deseat.me til at tjekke de tjenester, du har entreret med, og fjern konti fra dem, du ikke længere bruger.

Det er absurd. Teknologimonopoler er skadelige, og i en verden, hvor software er en del afvores liv, har vi ikke råd til at gemme os bag tekno-libertære ideologier, der hævder, at staten altid er ond. Staten kan være med til at etablere fornuftige regler, der beskytter borgerne; det er det, der er dens eksistensberettigelse.

Se også:  Det googlede danskerne på i 2019
TAGS
alternativer
Google
overvågning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S