Home » Andet » Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer
Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer

Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer

Share
AOD: Hvordan undslipper man Googles kløer? Er self-hosting den eneste farbare løsning?

BW: Privatliv er en gruppevaccination. Selv hvis man self-hoster, kan man ikke forhindre, at ens information uforvarende bliver opsamlet af en ven, der ikke har taget de samme skridt. Hertil kommer, at self-hosting er meget svært! Selv når det er enklest, skal man vide, hvordan man bruger kommandolinjeværktøjer – eller, hvis man bruger delt hosting, er fortrolig med FTP.

Når self-hosting er sværest, er man nødt til at have nogle serveradministrations-færdigheder. Af disse årsager tror jeg ikke, at self-hosting er en reel løsning på selve problemet. Der er mange andre grunde til at self-hoste: Når man har fuld kontrol over sin webtilstedeværelse og besidder midlerne og evnerne, kan man bedre repræsentere sig selv online.

På myactivity.google.com kan du se omfanget af Googles sporing. Det gode er, at man har mulighed for at slette al aktivitet.

Man kan også træffe etiske teknologivalg. Brug en webbrowser, der beskytter dig, såsom Firefox. Vælg en internetudbyder, der har indbygget privatlivsbeskyttelse, såsom ProtonMail. Hvis du opbygger et website eller ligefrem bestyrer en webforretning, skal du træffe omhyggelige valg om de data, du for alvor har brug for, og om, hvilken udbyder du benytter.

Se også:  Hvad synes du om overvågning?

Overvej at bruge en åben løsning som Matomo til dine website-statistikker i stedet for Google Analytics. Understøt små firmaer, der transparent træffer etiske valg, fremfor enome virksomheder, der måske ikke gør det. Men eftersom der er tale om en gruppevaccination, skal vi bruge en bedre vaccine til os alle.

AOD: Tror du, at vejen frem består i at gå tilbage og inddrage åbne webstandarder?

BW: Google er faktisk ret god til at bruge åbne standarder! Vi bør ganske afgjort bruge åbne webstandarder og fortsætte med at opbygge et robust, åbent, decentraliseret web, men jeg tror, at vejen fremad snarere er et menneskeligt problem end et teknisk problem.

Se også:  Spar penge: Billige programmer der kan matche de dyreste

For det første skal der være et klart alternativ til den finansieringsmodel, der bliver udgjort af Silicon Valleys venturekapital. Folk, der laver software, skal også have mad på bordet; det er ikke et spørgsmål om ikke at kunne præstere et overskud. Men venturekapital opmuntrer firmaer til at vokse eksponentielt. Hvis man holder op med at tage penge fra forbrugerne, begrænser man denne vækst, og derfor er der en tilbøjelighed til, at disse firmaer bruger reklamer og handel med data som finansieringsmodeller i stedet.

TAGS
alternativer
Google
overvågning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S