Home » Andet » Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer
Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer

Tag flugten: Sådan slipper du helt ud af Googles kløer

Share

Overvågning har uhyggelige virkninger for ytringsfriheden: Folk, der ved, at de bliver overvåget, opfører og udtrykker sig anderledes. Og det har en reel betydning for demokratiet – for ikke at tale om den skade, der kan ske, hvis en ondsindet regering forsøger at at udnytte overvågningsnetværket til egne formål.

Burde teknologiselskaber have lavet systemer, der sætter USAs nuværende regering i stand til at spore indvandrere og deportere dem? Jeg synes, at svaret er et klart nej. Og vi kan kun forhindre det på én måde: Ved at sørge for, at overvågningsapparatet ikke eksisterer.

Af-Google dine enheder

Et af de vigtigste områder, hvor Google udøver sin dominans, er på smartphonen. Takket være en bunke nyttige og stærke apps som Maps kan man ikke undslippe firmaet – selv ikke på enheder, der ikke kører Android, såsom iOS-iPhones.

Se også:  Snart kan du vælge Google fra på Android-mobilen

På grund af smartphonens tæt integrerede natur kræver det lidt mere indsats at af-Google en smartphone. Arbejdet med at erstatte Android med en skræddersyet rom er blevet strømlinet; selvom den præcise fremgangsmåde ved erstatning af rom’en varierer, er processen ikke længere så anstrengende, som den tidligere var. Der findes adskillige rom’er, og det er bedst at søge efter rom’er, der er kompatible med din enhed på XDA Developers Forum. LineageOS.org, AOSiP.weebly.com og /e/ (e.foundation) er populære for alle, der leder efter en Google-detox.

Hvis du ikke er parat til en kold tyrker, kan du skære ned på antallet af de Google-apps, du bruger. Installer først app-butikken F-Droid, som kun rummer gratis software-apps. Med den kan du erstatte din mailklient med K9 Mail, Maps med OsmAnd+ og YouTube med NewPipe.

Se også:  Se hvad onlinetjenesterne ved om dig

Til browsing på nettet kan du bruge Firefox til Android, men en bedre løsning vil være Fennec, der tillige fjerner nogle proprietære bidder fra Firefox. Hvis du følger vores guide til opsætning af dit eget cloudlager, kan du bruge mobil-appen Nextcloud til at synkronisere alle former for data, e-mails og billeder fra din telefon til sit personlige cloudlager.

TAGS
alternativer
Google
overvågning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S