Home » Software » Tag dine mapper og filer med på farten
Tag dine mapper og filer med på farten

Tag dine mapper og filer med på farten

Share

Vidste du, at du kan synkronisere dine netværksmapper med din bærbare computer, så du altid har adgang til dine filer, selvom du er på farten? Læs her, hvordan det virker!

Med Windows 7 Professional eller Ultimate på din bærbare computer, kan du synkronisere mapper fra den stationære computer eller en server, så du stadig kan åbne dem på din bærbare, når den stationære computer er slukket, eller du ikke har forbindelse til serveren.

I dette eksempel viser vi, hvordan du kan tage mapper og filer fra din stationære computer derhjemme med dig på den bærbare computer.

For at funktionen skal give mening, skal du først og fremmest have netværksforbindelse mellem de to computere. Dernæst skal den pågældende mappe på den stationære computer være delt, så du kan få adgang til den fra den bærbare computer via netværket som et netværksdrev eller en mappe på dette.

[pt id=’2017354′ size=’large’ link=’file’]

 

Sådan markeres til synkronisering

Højreklik nu på det netværkdrev, den mappe på netværksdrevet eller den fil, du ønsker, der skal være tilgængelig på den bærbare computer, når du kobler den fra netværket og tager den med dig.

Se også:  Guide: Genopret din pc fra den store katastrofe

I genvejsmenuen vælger du Altid tilgængelig offline. Så overføres mappen og indholdet af mappen til den bærbare computer, og der vises et lille “synkroniseringsikon” på mappen og på hver eneste fil i denne mappe.

[pt id=’2017352′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Husk at holde øje med diskforbruget til offlinefiler. Det er ikke altid Windows advarer dig hvis der ikke er mere plads. Du ændrer på indstillingerne ved at klikke på Skift begrænsninger-knappen og klikke på Fortsæt-knappen i Brugerkontrol-dialogboksen.”‘]

Husk at holde øje med diskforbruget til offlinefiler. Det er ikke altid, Windows advarer dig, hvis der ikke er mere plads. Du ændrer på indstillingerne ved at klikke på Skift begrænsninger-knappen og klikke på Fortsæt-knappen i Brugerkontrol-dialogboksen.

Tilpas synkroniseringsindstillingerne

Som standard synkroniseres indholdet af drevet, mappen eller den enkelte fil, hver gang den bærbare computer tilsluttes netværket på ny. Du kan dog tilpasse disse indstillinger ved at dobbeltklikke på Synkroniseringscenter-ikonet i meddelelsesområdet yderst til højre på proceslinjen.

Så åbnes Synkroniseringscenteret, hvor du kan tilpasse indstillingerne for de enkelte synkroniserede mapper ved at markere dem i oversigten og klikke på Tidsplan-knappen. Så åbnes en guide, hvor du kan vælge, hvornår, hvor tit og i forbindelse med hvilke hændelser der skal synkroniseres mellem de to computere.

Se også:  Efter ferien: Få samlet alle oplevelserne
[pt id=’2017355′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Højreklik på det netværksdrev den mappe på netværksdrevet eller den fil du ønsker der skal være tilgængelig på den bærbare computer når du kobler den fra netværket og tager den med dig. I genvejsmenuen vælger du Altid tilgængelig offline.”‘]

Højreklik på det netværksdrev, den mappe på netværksdrevet eller den fil, du ønsker, der skal være tilgængelig på den bærbare computer, når du kobler den fra netværket og tager den med dig. I genvejsmenuen vælger du Altid tilgængelig offline.

Tilpas indstillingerne

Endelig har du mulighed for at tilpasse indstillingerne for dine offlinefiler ved at åbne Offlinefiler fra Kontrolpanel. Herfra kan du vælge at deaktivere offlinefiler, åbne Synkroniseringscenter, vise offlinefiler og vælge at kryptere offlinefilerne.

Krypteringsfunktionen er først og fremmest til at beskytte følsomme eller fortrolige oplysninger. Filerne dekrypteres først, når du begynder at arbejde med dem.

[pt id=’2017356′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Har du valgt at gøre et drev tilgængeligt offline vises et lille synkroniseringsikon på drevet.”‘]

Har du valgt at gøre et drev tilgængeligt offline, vises et lille synkroniseringsikon på drevet.

Hold øje med diskkapaciteten

Endvidere har du mulighed for at indstille, hvor meget af den ledige diskkapacitet, der kan benyttes til offline-filer. Det er et forhold, du skal være opmærksom på og hele tiden følge lidt med i størrelsen af, for rammer du loftet, er det ikke altid, systemet advarer dig om det. I stedet undlader det bare at synkronisere filerne, hvilket opleves som om, der mangler filer i synkroniseringen.

Dette kan også let ske, hvis du ikke sørger for at synkronisere med jævne mellemrum eller synkroniserer dine offlinefiler manuelt, inden du slukker den bærbare computer og tager den af netværket. Så kan du nemlig risikere, at du ikke får de nyeste opdateringer og de nyeste filer med. Så tænk dig om, inden du slukker og lukker.

[pt id=’2017356′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Ved at markere den pågældende mappe i listen i Synkroniseringscenteret og klikke på Tidsplan-knappen kan du tilpasse indstillingerne for hvornår synkroniseringen foretages.”‘]

Ved at markere den pågældende mappe i listen i Synkroniseringscenteret og klikke på Tidsplan-knappen kan du tilpasse indstillingerne for, hvornår synkroniseringen foretages.

[pt id=’2017357′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Ved hjælp af Synkroniseringscenteret kan du tilpasse indstillingerne for de forskellige mappesynkroniseringer. Det er også herfra du åbner mapperne når computeren er offline.”‘]

Ved hjælp af Synkroniseringscenteret kan du tilpasse indstillingerne for de forskellige mappesynkroniseringer. Det er også herfra, du åbner mapperne, når computeren er offline.


TAGS
filer
Guide
mappe sortering
mapper
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S