Home » Stationær computer » Tag computeren med i lommen
Tag computeren med i lommen

Tag computeren med i lommen

Share

Det er ikke blot de bærbare, der bliver tyndere. Den traditionelle computer skrumper også. Maskiner, der ikke er større end en usb-nøgle, er nu på markedet

Når producenterne er i stand til at fylde quad core-kræfter samt diverse avancerede komponenter og tilslutninger i en lille mobiltelefon, må det selvsagt også være muligt at lave en computer uden skærm, som fylder endnu mindre. Det er da netop også, hvad flere gør for tiden.

Komplet computer i en usb-nøgle

Cotton Candy kommer fra FXI, og ifølge producenten er det verdens mindste computer. Formatet er det samme som en usb-nøgle, og med et usb-stik i den ene ende er den da også lige til at sætte ind i en usb-port i eksempelvis en computerskærm, et tv eller en anden pc, hvis du vil køre et helt separat sys-tem på den.

Se også:  Lenovo Legion 7 16 [TEST]: Kvalitetsmaskine med dræberinstinkt

Indmaden er den samme som de nyere smartphones – en 1,2GHz dual core Arm Cortex A9-processor med 1GHz quad core Arm Mali-400-gpu, 1GB dram og micro-sd-indgang til hukommelseskort op til 64GB.

[pt id=’2021281′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”FXI Cotton Candy.”‘]

FXI Cotton Candy.

Der er også 802.11b/g/n WiFi, blue- tooth 2.1 + EDR, hdmi 3.1 med lyd og usb 2.0. Maskinen kommer med enten Android 2.3 Gingerbread, Android 4.0 Ice Cream Sandwich eller Ubuntu som styresystem.

Prisen er 199 dollars, og Cotton Candy kan bestilles fra denne adresse: http://store.cstick.com/.

Lille computer til mikroskopisk pris

VIA er også klar med en computer i miniformat. APC måler 17 cm i længden og 8 centimeter i bredden og sælges som et motherboard til Neo-ITX-, Mini-ITX- og microATX-kabinetter.

Se også:  Lenovo Legion S7 Pro [TEST]: Letvægts-gamer med kontortække

Hjertet er en Arm11 SoC fra Wondermedia, som er clocket til 800MHz, og der er 512MB ddr3-ram og 2GB flashhukommelse. Der er også en ethernet-port, hdmi, vga-connection, fire usb 2.0-porte og micro-sd-kortlæser. Styresystemet er en modificeret udgave af Android 2.3.

VIA APC kommer på markedet i juli og sælges til blot 49 dollars, hvilket er mindre end 300 danske kroner.

[pt id=’2021376′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”VIA APC.”‘]

VIA APC.

Stærk Windows-pc på højde med en golfbold

Foretrækker du en Windows-pc, kunne det være, det var Lenovos nye ThinkCentre Tiny, du skal overveje som din næste investering. Producenten har formået at klemme maskinen ned i et format, der kan blive plads til overalt. Højden er ikke større end en golfbold (cirka 3,5 cm).

Den mangler dog ikke kræfter af den grund. Der er Core i5-processor fra Intels nyligt opdaterede vPro-sortiment samt mulighed for ssd eller harddisk op til 1TB. Uden selvstændigt grafikkort er det muligt at tilkoble fire skærme i Mosaic Mode eller tre skærme individuelt.

[pt id=’2021193′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”ThinkCentre M92/M92p Tiny.”‘]

ThinkCentre M92/M92p Tiny.

Usb 3.0 er der også samt mulighed for at komme på nettet med WiFi, og da der er tale om en computer primært rettet mod arbejdsbrug, er der også udvidet sikkerhed og mulighed for at fjernstyre pc’en.

ThinkCentre M92/M92p Tiny er på markedet her i juli til priser fra 6.685 kroner.

Medie-pc i miniformat

Zotac er kendt for sine kraftige minicomputere, som særligt er rettet mod mediebrug. Nyeste i rækken er Zbox Nano AD11, som måler blot 4,17×4,17×1,46″ og rummer en AMD E-450-apu, der kombinerer en dual core-processor med en kraftig Radeon HD 6320-grafikchip og giver mulighed for at afvikle medieindhold af den mere krævende slags. Der er desuden 64GB m-sata-ssd, som sikrer hurtig opstart af system og programmer samt 2GB ram.

Derudover får du et væld af tilslutningsmuligheder, der inkluderer såvel hdmi som usb 2.0/e-sata-comboport, usb 3.0, gigabit-ethernet, WiFi, 6 i 1-kortlæser samt kombineret analog og optisk lydudgang.

[pt id=’2020823′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Zbox Nano XS AD11.”‘]

Zbox Nano XS AD11.

Sammen med maskinen følger også infrarød modtager til usb-porten samt mce-kompatibel fjernbetjening og VESA 75/100-beslag til at skjule computeren bag skærmen.

Zbox Nano XS AD11 er på markedet nu – se prisen her.


TAGS
FXI
lenovo
mini-computer
thinkcentre
VIA
Zotac

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S