Guide: Tag backup på Windows 10-pc

Guide: Tag backup på Windows 10-pc

Share

Det er en fantastisk tid at leve i. I løbet af de sidste 10 år har verden skabt et væld af digital information. Og hvis du spørger Cisco, så vil vi have passeret over en zettabyte af information her ved årsskiftet. Det svarer til 1 millard terabytes! Og med flere og flere af os, der har droppet 5.25”-drevet til fordel for USB-installeringer, er det kun et spørgsmål om tid, før diskene går i den digitale glemmebog. Her kan de samle støv sammen med disketter, LP’er og fotoalbum og kun blive brugt af hipstere og purister, der stadig sætter pris på en forbindelse til den virkelige verden.

Men i sidste ende er der også en skræmmende skrøbelighed i denne vidunderlige tidsalder i forhold til vores minder, musik, filer og dokumenter. Det har aldrig været mere vigtigt at køre og vedligeholde backup. I denne guide vil vi vise dig, hvordan du kan sikre dig mod fildegradering, filkorruption og bare ren og skær sort uheld.

1 Forbered din PC
Den første ting, du skal overveje er, hvordan du vil tage backup, og hvordan du vil sikre dine filer imod uundgåelig forlis? I vores tilfælde vil vi bruge Windows 10 operativsystemet og dens indbyggede Windows Backup-funktion. Vi vil lave en simpel backup af vores C: -drev og vores dokumenter, og det er det hele. Vores Steam-spil ligger jo allerede trygt og godt i skyen klar til en gendownload.

2 Fordelene ved harddisk-partitionering
Du bør allerede være i stand til at lave en harddisk-partition. Det er egentlig ret enkelt. Enten via særlig partitions-software eller flere harddiske kan du holde dit primære OS på en partition og dine spil og andre programmer på en anden. Dette beskytter dig ikke blot imod mindre virale infiktioner, men det hjælper også med at holde din pc organiseret og gør det også lettere at tage backup.

Se også:  Bruger du Windows 10?

3 Krympe en harddisk-partition.
For at krympe eller skabe en harddisk-partition så klip på startmenuen og skriv “partition”. Windows burde vise et program, der hedder “Opret og formatér harddisk-partitioner”. Når du er her, kan du formatere et nyt drev eller krympe et eksisterende. I vores tilfælde vil vi krympe vores spildrev for at skabe plads til en ny backup-partition. Højreklik på dit valgte drev og vælg Formindsk diskenhed. Anfør derefter i megabytes hvor stor du vil have den nye partition til at være og vælg Formindsk [Billede A].4 Lav en harddisk-partition.
Når du har krympet din harddisk, kan du højreklikke på det sorte “ikke allokerede” rum og vælg “Ny simpel diskenhed”. Tryk Næste og skriv derefter hvor mange MB, du vil have den nye partition til at være og tryk Næste igen. Her kan du tildele drevet et bogstav (fra A-Z) og trykke Næste igen. Nu vil du gerne have filsystemet til at være NTFS og Størrelse på allokeringsenhed som Standard og derefter give den et navn (såsom “Backup”). Hvis du bruger en ssd, skal du altid vælge “Udfør en ekspresformatering”, tryk derefter Næste og Udfør for at afslutte [Billede B].

Se også:  Få styr på Kommando-linjen i Windows 10
Del denne