Home » Andet » Tag backup og undgå katastrofen
Tag backup og undgå katastrofen

Tag backup og undgå katastrofen

Share

Ønske du at miste alle filer og mapper, hvis computeren af en eller anden grund går i sort? Næppe. Her får du en enkel guide til, hvordan du tager backup af hele din pc i Windows 7

Når du køber en ny pc eller bygger din egen, bør du altid tage backup. Hvis du ikke gør det, og noget går galt, kan du miste alt på maskinen.

Oprettelse af en sikkerhedskopi i Windows 7 kræver ikke specialviden, og det kan gøres på samme tid, som det tager at se et afsnit af Matador. Den første sikkerhedskopiering kan tage lidt tid, men efterfølgende backups er meget hurtigere, fordi du kun tager kopier af filer, du for nylig har ændret eller tilføjet. Processen kræver et sted at gemme filerne. De fleste bruger en ekstern harddisk, fordi disse er billige, har en meget stor lager-kapacitet og fungerer med det samme via et USB-kabel.

Opret sikkerhedskopiering ved at tilslutte din eksterne harddisk. Klik på Start > Kontrolpanel > System og sikkerhed > Sikkerhedskopiering og gendannelse. Klik nu på ”Konfigurer sikkerhedskopiering”, og vælg den eksterne harddisk fra listen. Du skal sikre dig, at disken er større end det interne drev, du vil sikkerhedskopiere.

[pt id=’2026750′ size=’large’ link=’file’]

 

Har du flere pc’er, kan det være smart at sikkerhedskopiere på et netværksdrev. Alle pc’er på netværket kan få adgang, så du behøver ikke en ekstern harddisk for hver pc. Klik på ”Vælg en anden sikkerhedskopi, du vil gendanne filer fra”. Angiv placeringen af netværket ved at søge på din pc. Indtast brugernavn og adgangskode.

[pt id=’2026751′ size=’large’ link=’file’]

 

Udvælg, hvad der skal sikkerhedskopieres. Den nemme løsning hedder ”Lad Windows vælge”. Dermed sikkerhedskopieres de fleste af dine filer og mapper undtagen dem, der ikke er nødvendige, eller som ikke kan sikkerhedskopieres.

[pt id=’2026752′ size=’large’ link=’file’]

 

Vil du kun tage backup af bestemte mapper fremfor hele pc’en, så brug ”Jeg vælger selv” fra listen. Dette giver dig også mulighed for at ændre indstillingerne for en sikkerhedskopiering. Klik på ”Næste”, og udvælg de relevante mapper.

[pt id=’2026753′ size=’large’ link=’file’]

 

Behold fluebenet ud for ”Medtag en systemafbildning af drev”, hvis du nemt vil gendanne. Klik på ”Næste”, og bekræft, at du er ved at kopiere de rigtige mapper. Vil du ændre, hvor ofte du sikkerhedskopierer din pc, skal du klikke på ”Skift tidsplan”.

Se også:  4 i test - de bedste gratis Windows 10-apps
[pt id=’2026754′ size=’large’ link=’file’]

 

Som standard foretages sikkerhedskopieringen en gang om ugen, men bruger du computeren ofte, for eksempel dagligt i forbindelse med dit arbejde (hvor du derfor har mange, vigtige dokumenter på pc’en), kan det være en rigitg god idé at øge frekvensen. Er det omvendt kun et par gange om ugen, så reducer frekvensen. Det bedste tidspunkt er, når du ikke bruger computeren. Brug rullemenuerne til at ændre tidsplanen og klik på ”OK”.

[pt id=’2026755′ size=’large’ link=’file’]

 

Går noget galt, og du ønsker at gendanne din pc ved hjælp af din backup, skal du gå til ”Sikkerhedskopiering og gendannelse” og klikke på ”Gendan mine filer”. Hvis du ikke kan få adgang til Windows, skal du trykke F8 på tastaturet, før Windows-logoet viser sig under opstart. Indsæt din Windows 7-cd og vælg ”Reparer computeren”.

[pt id=’2026756′ size=’large’ link=’file’]

 

Nu skulle din pc være meget bedre sikret. Du har oprettet en sikkerhedskopi på en ekstern harddisk eller et netværksdrev, og dine gamle indstillinger kan gendannes, hvis noget bliver udslettet ved et uheld. Du kan endda få alt tilbage, hvis du har et alvorligt problem, som forhindrer dig i at indlæse Windows.

[pt id=’2026757′ size=’large’ link=’file’]

 

Netværk
Når to eller flere pc’er er koblet sammen ved hjælp af ethernet-kabler eller en trådløs forbindelse, så de kan kommunikere med hinanden og dele filer, printere og en internet-forbindelse.

Se også:  Guide: Ryd op og tag en backup

USB
Forkortelse for Universal Serial Bus. En standard for, hvordan ting forbindes til din pc.


TAGS
Back-up
Guide
sikkerhedskopi
Tips og trick
Windows

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S