Home » Sociale medier » Tænk dig om før du deler feriebilleder på Facebook
Tænk dig om før du deler feriebilleder på Facebook

Tænk dig om før du deler feriebilleder på Facebook

Share

Mange danskere tjekker ikke deres privatindstillinger på Facebook, hvilket giver tusindvis af fremmede personer lov til at følge med i private feriebilleder

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at de sociale medier er en stor del af ferien for mange danskere. Så snart man er ankommet til hotellet og har fundet en hyggelig café, hvor der bliver serveret lækre tapas og kulørte drinks, begynder det for mange at krible i fingrene for at tage billeder og lægge dem på Facebook.

Det kan dog få store konsekvenser, hvis ikke du tjekker dine privatindstillinger, inden du tager på ferie.

IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365 giver dig her en række gode råd til at sikre dit privatliv på ferien:

Lad kun dine venner følge med

“Tænk på hvem der kan følge med i dine Facebook-opdateringer. Selvom din profil ikke er offentlig, så alle kan se den, kan rigtig mange mennesker alligevel følge med, hvis din profil er åben for dine venners venner. Kender du dine venners venner? Det kan være en onkels vicevært, en arbejdskollegas fætter eller andre fremmede personer, du slet ikke kender, der kan følge med i alt du foretager dig på ferien”, forklarer IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen og foreslår følgende:

“En god idé er at gå ind i dine sikkerhedsindstillinger på Facebook og gøre din profil privat. Klik på den lille pil øverst i højre hjørne, så på ”Indstillinger” og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”. Her kan du vælge, at det kun er dine venner, der kan se dine fremtidige opslag. Under ”Tidslinje og tagging” kan du indkredse, at det kun er dine venner, der kan se, hvad andre slår op på din tidslinje og de opslag, som du er tagget i på din tidslinje. Lav eventuelt en lukket gruppe med de venner og familie, som du ønsker at dele dine feriebilleder med”.

Se også:  Ny strategi mod skadeligt indhold og falske nyheder på Facebook

Overvej hvilke informationer du videregiver

Førhen kiggede indbrudstyve efter tomme indkørsler, men i dag kan de sidde hjemme og tjekke hvilke huse, der står tomme takket være åbne Facebook-profiler. Det er derfor utrolig vigtigt at sikre sine privatindstillinger, så hvem som helst ikke kan følge med i, hvor du befinder dig henne.

Tænk over hvad du skriver i dine statusopdateringer. Undlad at skrive at huset står tomt og hvor længe du er væk. Undgå også at sende beskeder med private informationer på dine venners vægge, så uvedkommende ikke kan følge med i, hvor ekstranøglen ligger eller at bagdøren til sommerhuset ikke er låst. Send i stedet en privatbesked.

Du kan også vente med at lægge dine feriebilleder på Facebook til du er hjemme igen.

Tænk efter en ekstra gang før du tagger andre

Du er selv herre over de billeder og indlæg, du poster på Facebook, men tænk altid efter en ekstra gang, før du inddrager andre i dine opdateringer. Det er værd at bruge et øjeblik på at tænke over, om de andre på billederne ønsker at blive identificeret. Det er slemt nok, hvis du har postet, at du tilbringer ferien langt fra dit hjem, og du risikerer at komme hjem til et tomt hus. Har du inddraget et familiemedlem, som ikke har styr på sine privatindstillinger på Facebook, er situationen endnu værre. Tænk derfor over hvem du tagger og hvilke billeder, du uploader.

Se også:  Guide: Få dit privatliv tilbage

“Man kan langt fra være sikker på, at de billeder man lægger på Facebook forsvinder helt igen, selvom man selv har været inde og slette dem. Billeder du deler kan bruges af hvem som helst til hvad som helst. Det er derfor utrolig vigtigt at tænke sig om en ekstra gang, inden du deler billeder af andre”, siger Janus R. Nielsen og tilføjer

En god huskeregel er at spørge sig selv, om man ville synes om, at et lignende billede af en selv blev lagt på Facebook. Eller ganske enkelt spørge vedkommende om det er i orden, at billedet bliver lagt på de sociale medier.
Godkend venners tags før de vises på din tidslinje

Indstil din profil til, at du skal godkende de opslag, som dine venner tagger dig i. På den måde kan du selv bestemme, hvilke opslag der skal vises på din tidslinje. Dette gør du under ”Tidslinje og tagging” hvor du aktiverer, at du vil gennemse opslag, som du tagges i, før de vises på din tidslinje. På den måde sikrer du dig, at billeder og opslag du ikke har lyst til at være en del af, ikke bliver synligt på din tidslinje.


TAGS
Facebook
ferie
sociale medier

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S