Home » Tablet » Tablets [STORTEST]: Tablets for sjov og for alvor
Tablets [STORTEST]: Tablets for sjov og for alvor

Tablets [STORTEST]: Tablets for sjov og for alvor

Share

Hvad koster den tablet, som opfylder dit behov? Det får du opklaret i denne test, hvor vi tager pulsen på modeller i hele prisspektret: fra 3700 kroner til over 13.000 kroner. Her er tablets til strandsjov og tablets til jobbet – eller til begge dele

Tabletten har mistet noget terræn de senere år. Engang var salgstallene på vej op i himlen, og de professionelle analysefolk kunne ikke se en ende på tablettens sejrstogt.

Men nu presses tabletten af store smartphones og bærbare pc’er, der kan bruges næsten ligesom tablets.

Se også:  7 stærke råd før du køber tablet

Alligevel er tabletten stadig en overvejelse værd. Den er let og handy, og så er den faktisk gået hen og blevet et reelt alternativ til en bærbar computer, hvis man ikke har andre brugerbehov end det store flertal: tekst, mail og internet. Du kan få alt fra helt traditionelle, små tablets (der er bedst til sjove spil, mail og surf) til maskiner, der minder om ægte bærbare i både performance og pris.

Udvalget i dag er trods tablettens pressede situation ret stort.

Kraftigere processorer

Men hvad byder hele markedet så på? Til denne test har vi udvalgt de nyeste tablets i alle prisklasser, hvor der findes seriøse produkter. Vi starter ved 3700 kroner og ender over de 13.000 kroner.

Generelt for hele markedet gælder, at processorerne er hoppet et lille skridt videre op i ydelse sammenlignet med foregående år. Mange tablets kan i dag trække selv halvtunge programmer. Du kan selvfølgelig ikke rendere højt opløste videoer på samme måder som en ægte computer, men app-sene i tablets er skruet sammen, så de udnytter den enkelte tablets formåen på bedste vis. Det mærkes i form af højere performance.

Apples styresystem og Android er stadig det, de fleste af os forbinder med en tablet. Men flere og flere tablets med Windows 10 sendes på markedet. Og faktum er, at ønsker du en tablet, der kan alt det, som en pc er god til, så kommer du ikke uden om Windows.

Bedre skærme

En anden klar trend er, at skærmene er blevet rigtigt gode. Her tænker vi ikke kun på høj opløsning, men lige så meget på, at de kan levere et klart og skarpt billede, samtidig med at de har den farvedybde, der skal til, for at du kan få optimal glæde af film eller serier.

Nogle tablets sælges i kombination med tastatur. Eller også tilkøber du det. Men uanset løsning er de blevet klart bedre end tidligere. Tastaturer, der hopper og vipper, er ude af markedet, og de tablettastaturer, du køber i dag, opleves næsten som et ægte notebook-tastatur. Der er et marked for gode tastaturer: Vi bruger tabletten til flere og flere ting.


TAGS
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S