Home » Tablet » Tablets med perfekt skærmstørrelse
Tablets med perfekt skærmstørrelse

Tablets med perfekt skærmstørrelse

Share

10 tommer er det ideelle skærmkompromis for tablets – og det er i det segment de fleste nyheder lanceres. Her giver vi dig en fornemmelse af, hvad markedet byder på, med seks vidt forskellige, nye tablets

Det vrimler med tablets i alle mulige størrelser. Men kigger man efter, hvor udbuddet af nyheder er størst, så er det helt klart i 10”-segmentet. Du overvejer måske en stor 12”-skærm eller en handy 7”-tablet til inderlommen. Måske.

Men det er mere sandsynligt, at du ønsker dig en 10”-tablet, for den har vist sig som det gyldne kompromis, der forener ønsket om stort skærmareal med behovet for en mobil computerenhed, som er nem at have med overalt – for eksempel i sommerhuset eller til børnene på bag-sædet i bilen.

Producenterne har spottet det. Det er 10”-modellerne, som er først med de nyeste, teknologiske landvindinger – især nye skærmtyper og højere opløsning – og det er i dette segment, du finder langt det største udvalg af modeller.

Tablettens succes er i virkeligheden et bestemt skærmformats succes. En 10”-skærm uden tastatur er den computer, de fleste af os har længtes efter.

Hvilke trends er det så, der rammer 10”-segmentet i øjeblikket?
Den mest synlige foregår lige for øjnene af dig, på skærmen. Pixeltætheden stiger. De dage, hvor vi var imponerede over full HD-opløsning på en 10”-skærm er for længst talte. I vores test er der to modeller, som har langt højere opløsning og kun én enkelt, der ligger under full HD-opløsning.

Se også:  Apple iPad 9. generation [TEST]: Oplagt valg for Apple-brugeren

Lavere vægt – mere power

Samtidig er hastigheden måske ikke så overraskende på vej i vejret, men på det punkt udvikler tablets sig faktisk hurtigere end bærbare eller stationære computere. De kommer så også fra et lavere niveau.

Mere hukommelse for færre penge er også en trend, som vi tager imod med kyshånd, da pris/ydelsesforholdet på dette punkt har været ringe.
Øget processorkraft er også en fortsat tendens. Den gør det nu muligt på flere og flere tablets at filme og redigere filmen med det samme.

Da Microsoft i efteråret sponsere-de den amerikanske fodboldliga med Surface Pro 3-tablets, kaldte banekommentatoren Microsoft-tabletten for et ”iPad-lignende værktøj”. Det siger noget om, hvor tæt tabletten og iPad’en er forbundet i folks bevidsthed. Og mange danskere ville aldrig overveje andet end en iPad, hvis de skulle købe en tablet. Hvorfor skulle man egentlig også det – hvilke argumenter er der?

Lad os først kigge på tablets med styresystemet Android. Det bedste argument er ikke, at en Android-tablet integrerer godt med din eventuelle Android-smartphone.

Se også:  Microsoft Surface Go 3 [TEST]: Kontormaskine i tabletformat

Windows-tabletten Surface Pro 3 – her med tastatur – er i jobsammenhæng et alternativ til iPad.

Androids store plus er, at udvalget af tablets er enormt, og at du kan finde mange tablets, som er markant billigere end iPad.
Skærmkvaliteten i den billige ende af Android-markedet er slet ikke på niveau med Apples skærme, men hvis du kun bruger tabletten til at surfe lidt, læse mail og tjekke tv-programmet, så spar nogle tusinde kroner og få et produkt, der alligevel gør dig tilfreds. For Android taler også, at udbuddet af apps er kolossalt.

Men hvad så med Windows-tablets?
Endnu er der ikke ret mange af dem, og de, som findes, er dyre. Men de er også primært rettet mod erhvervsbrug, og det er her det bedste argument findes: Med en Windows-tablet kan man skabe god integration med det Windows-system, som er det teknologiske fundament i langt, langt de fleste danske virksomheder.

Du kan oveni benytte alle de kendte programmer fra Office-pakken plus branchespecifikke programmer, økonomisystemer, kundesystemer osv. Så betyder det mindre, at antallet af apps til Windows-verdenen endnu er ret lille.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S