Home » Tablet » Sådan vælger du den rigtige tablet
Sådan vælger du den rigtige tablet

Sådan vælger du den rigtige tablet

Share

Den mobile bølge løfter tabletten fra at være et sjovt stykke legetøj til et seriøst stykke værktøj. Samtidig kommer Windows 8 på banen og skaber helt ny kamp om os forbrugere. Nu er der tre systemer at vælge imellem

Da Apple introducerede iPhone i 2007 var det startskuddet til en mobil revolution, som vil forandre vores liv hen over de kommende årtier. Vi vil få adgang til alle de informationer og den underholdning, vi kan ønske os – når som helst og hvor som helst. iPad’en og de øvrige tabletcomputere er med i denne første, mobile bølge, og tabletten er allerede under forandring.
På få år er den gået fra at være en gadget, et avanceret stykke legetøj, til at være en løsning ligeså seriøs som en bærbar computer. De nyeste tablet-modeller fås med styresystemer, som minder om dem, som vi har i vores stationære og bærbare computer.

Udviklingen går stærkt, og det forvirrer med god grund mange forbrugere. For er en tablet ikke bare en forstørret smartphone? Og hvad kan man egentlig bruge den til? Kan man klare sig med en tablet alene?

Svarene hænger som med alt andet tæt sammen med dine behov. Har du brug for at arbejde med tunge filer, lagre store billeder eller film, så er der naturligvis ingen vej uden om en bærbar computer med de kræfter og den skærmstørrelse, som den har. Men skal du ”bare” surfe og ind i mellem skrive et dokument, så er tabletcomputeren lige pludselig den computer, du vælger, fordi den er let, fylder lidt og starter øjeblikkeligt.

Tablettens anvendelighed er faktisk mere forbundet til det, man kan få til den end til selve enheden. For som værktøj får den først liv, når du aktiverer de små programmer, apps, som den selv har været med til at skabe. Du kan endda forøge tablettens anvendelighed med ekstern hardware, for eksempel et tastatur. Og du kan tilslutte en ekstern skærm og få størrelse på oplevelserne.

Se også:  Xiaomi 11T Pro [TEST]: Ekstremt hurtig opladning

For mange af os er en tablet – med iPad som frontløber – blevet førstevalg, når vi skal på nettet, tjekke mail eller slappe af med en bog, et spil eller en film. Alligevel er tabletten endnu ikke en fuldblods erstatning for den bærbare computer. Det er svært at udvide hukommelsen, processorkraften er ikke overbevisende, og der mangler en harddisk.

Derfor er tabletcomputeren for de fleste af os et supplement – men allerede en uundværlig en af slagsen. For det er ærligt talt ret fedt at kunne sidde i sofaen og surfe, se hvad der er i tv i aften og endda styre sit smart-tv via tabletten.

Samtidig kan man lige læse en vigtig mail, se de nyeste opdateringer på Facebook og så videre. Og selvom man også kan gøre dette med sin smartphone, så er hastigheden og ikke mindst den større trykfølsomme skærm på en tablet bare bedre at arbejde med.

Tjekker du mail og laver arbejde på tabletten, kan du jo vælge at arbejde via Skyen, så du altid har den nyeste version af for eksempel et dokument eller en mailkorrespondance uanset, hvor du befinder dig eller hvilken maskine du arbejder på.

Wi-Fi er en integreret del af alle tablets i dag, og mange tablets tilbyder også mobilnet. Her kan du overveje en af de nyere modeller med 4G-netværk (LTE). På steder, hvor der er god dækning, kan du virkelig mærke forskel i forhold til en almindelig 3G-løsning. Er behovet for hurtigt mobilt netværk ikke til stede, kan du omvendt spare penge ved at vælge en model, der ”kun” har 3G.

Som med alle de andre computerenheder falder tablets også hurtigt i pris efterhånden, som teknologien forfines, og der kommer nye modeller til. Sidste års model er ikke altid noget dårligt valg.

[pt id=’2026991′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Windows er nu også ved at tage bidder af tablet-markedet. Især i jobsammenhæng er det interessant fordi tabletten nemt kan integreres med en eksisterende Windows-platform”‘]

Windows er nu også ved at tage bidder af tablet-markedet. Især i jobsammenhæng er det interessant, fordi tabletten nemt kan integreres med en eksisterende Windows-platform

Det startede med iPad’en, hvor styresystemet hedder iOS. Så kom Android-modellerne til, og nu har Microsoft skabt det styresystem, som også gør Windows mobilt. iOS har domineret markedet totalt – og ganske fortjent, for iPad’en har siden sin fødsel været milevidt foran enhver ny konkurrent. Men afstanden skrumper, og de andre platforme skal med i dine overvejelser.

Se også:  Samsung Galaxy S21 FE [TEST]: En topmobil skåret ind til benet

iOS: Brugervenligt og flest apps
Apples styresystem er på mange måder mangelfuldt og lidt forældet. Det har ikke de samme muligheder for programmer som ægte Apple-computere – og her er det bagud i forhold til Android og Windows. Men det er meget brugervenligt. Giv en iPad til et barn, og det er i gang uden vejledning. Og da iOS stadig er det mest populære system – og det ældste – er det også her du finder de fleste og de bedste apps. iPad er stadig den, de andre skal slå.

Android: Billigere og mange apps
Styresystemet findes i mange varianter, men de tablets med en Android-variant, der er lavet specifikt til tabletcomputere, har mange gode apps, der har næsten ligeså højt brugsværdi som de programmer, du finder på en pc. Android er ikke så logisk opbygget som iOS. Og apps-markedet er anarkistisk og broget. Android-tablets er dog ofte billigere end iPads, og der er principielt næsten ligeså mange apps at vælge imellem.

Windows 8: Kører godt – men endnu få apps
Det system, som minder mest om det, du med nogen sandsynlighed har på din computer, og du oplever ikke den store forskel. Systemet kører godt, og du kan med Windows 8 Pro-udgaven arbejde i stort set de samme programmer som på en almindelig computer. Da Windows 8-platformen er så ny i den mobile verden, er der ikke så mange apps at vælge imellem, og det bemærker du, hvis du sidder lige ved siden af en person, der anvender iOS eller Android. Men der kommer dagligt masser af nye apps, så inden længe er Windows ganske sikkert på omgangshøjde med de to andre.


TAGS
Android
Guide
iOS
Tablet
tabletcomputer
Tips og trick
Windows 8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S