Home » Bærbar computer » Tablet – den næste revolution?
Tablet – den næste revolution?

Tablet – den næste revolution?

Share

Det vælter frem med smarte fingerstyrede tablet-computere. Særligt Apples iPad har vagt opsigt. Men er der tale om den næste store revolution i computerverdenen eller blot en døgnflue?

Analytikere hos Deloitte er overbeviste om, at verden vil omfavne tablet’en med glædestårer, og der vil blive solgt i millionvis af de smarte touch-baserede computere alene i 2010. Hos stort set samtlige af de større computerproducenter har de seneste nylanceringer inkluderet tablets – indtil videre mest i hybridform.

Asus er klar med Eee PC Touch computere, der kan bruges som netbook, e-reader eller interaktivt medie-apparat. Dem kan man folde sammen, så man blot har den berøringsfølsomme skærm fremme, eller folde den ud så man også har adgang til almindeligt tastatur.

[pt id=’2005814′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Asus Eee PC T101MT “‘]

Asus Eee PC T101MT

Det kan man også med HPs TouchSmart tm2, der rummer lidt kraftigere specifikationer og har en pris på 7.499 kroner.

[pt id=’2005873′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”HPs TouchSmart tm2″‘]

HPs TouchSmart tm2

HP var imidlertid også de første til at annoncere en fuldblods tablet, der udelukkende kontrolleres via touch-skærm. Den hedder HP Slate, kører Windows 7, udkommer senere på året og kommer angiveligt til at koste under 500 dollars (2.600 kroner).

iPad: Apple slår til igen

De fleste havde dog regnet med, at det var Apple, som ville blive de første med en tablet, og rygterne svirrede længe, før iPad så endelig blev præsenteret. En forvokset iPod Touch lyder det fra spydige tunger, og beskrivelsen er da
heller ikke helt ved siden af. Design og funktionalitet fører arven videre fra iPod og iPhone, selvom formatet og kræfterne er større.

Se også:  Tablets med pen og tastatur [STORTEST]: Skal din tablet også være en bærbar?

Computeren er designet til at klare stort set alle former for moderne medie- og kommunikationsopgaver – fra at surfe på nettet og sende emails til at se fotos og video, lytte til musik, spille spil, læse e-bøger og meget mere.

[pt id=’2007232′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Apples iPad”‘]

Apples iPad

Ligesom iPhone kan den afvikle apps fra Apples App Store, og den inkluderer 12 nye apps, som er udviklet specielt til iPad. Den trykfølsomme skærm måler 9,7 tommer, og iPad får kræfter fra den nye A4-chip, som Apple selv har designet. Den giver ydelse på 1 GHz samt stærke grafikegenskaber og en batteritid på op til 10 timer.

iPad er på netop kommet på markedet i USA med priser fra 499 dollar (2.640 kroner). Hvornår vi får den at se i Danmark og hvilken pris den får, er der endnu ingen forlydende om.

Konkurrencen bliver hård

Selvom iPad, allerede inden den er i butikkerne, ser ud til at blive et hit, skal Apple ikke regne med at slippe uden kamp. Konkurrenterne er i fuld gang med at ruste op, og i horisonten venter stærke udfordrere.

Se også:  Få en tablet til kun 449 kroner

Asus, MSI, Notion Ink, Neofonie og selveste Google og Microsoft forbereder tablet-computere som ydelsesmæssigt kan banke iPad’en eftertrykkeligt i gulvet og som rummer flere egenskaber og tilslutningsmuligheder.

[pt id=’2006699′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Microsoft Courier”‘]

Microsoft Courier

Samtidig har producenter som Archos og Enso sendt Android-baserede tablets på markedet, som er langt billigere end iPad, men rummer mange af de samme egenskaber.

[pt id=’2007309′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Enso zenPad”‘]

Enso zenPad

Om det så kan kompensere for den coolness-faktor, der følger med et Apple-produkt vil tiden vise. Sony, Dell, Lenovo og Freescale har også spændende tablets på trapperne, som giver anderledes bud på touch-styrede computere.

Den intense konkurrence skaber en gunstig situation for kunderne, som kan glædes over lavere priser. Ifølge Jolyon Barker fra Deloitte vil tabletten således gå sin sejrgang i 2010, og blive det nye kæmpehit. Spørgsmålet er dog, om folk, på trods af smarte features og billige priser, så velvilligt dropper keyboard og tastatur, eller tablets i stedet ender som et obskurt nicheprodukt, som det har været skæbnen for tidligere forsøg på at introducere berøringsfølsomme computere.

Hvad mener du? Er du klar til at droppe tasterne og overgive dig helt til de fingerstyrede apparater? Skriv din kommentar herunder.


TAGS
eee
Enso
HP Slate
iPad
Microsoft Courier
Tablet
WePad
zenPad

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S