Home » Tablet » Tablet til det danske vejr
Tablet til det danske vejr

Tablet til det danske vejr

Share

Har du brug for en computer til udendørs arbejde i alt slags vejr, er den nye Panasonic Toughpad FZ-G1 værd at overveje

Panasonic – laver de computere? Den reaktion har jeg mødt mange gange i netværket, når jeg har nævnt, at jeg er ved at teste en Toughpad. Den gigantiske japanske elektronikkoncern gør ikke meget ved mainstream-it, men dominerer til gengæld en niche for seje og robuste Toughbooks. Ifølge firmaets egne oplysninger havde Panasonic i 2011 65 procent af dette marked.

Nu stiger Panasonic på tablet-toget med FZ-G1 Toughpad’en, som har en 10,1” hd-skærm og kører Windows 8. I pipelinen er desuden en 7” Android-sag, men her er det den store model, det handler om.

[pt id=’2027633′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Windows 8 er standard til Panasonics nye Toughpad. Touchskærmen kan også betjenes med pennen på bordet og A1/A2-tasterne kan programmeres til at starte bestemte applikationer.”‘]

Windows 8 er standard til Panasonics nye Toughpad. Touchskærmen kan også betjenes med pennen på bordet, og A1/A2-tasterne kan programmeres til at starte bestemte applikationer.

Næsten uanset hvordan vejret bliver til sommerens festivaler, kan denne Toughpad overleve det hele. FZ-G1 overholder IP65-standarden. Det vil sige, at den er 100 procent støvtæt, men den er ikke vandtæt – kun stænktæt. Den kan også tåle at blive tabt fra en højde på 120 cm, men skærmen må ikke ramme noget spidst. En tur i mudderet på Roskilde bør ikke være noget problem, og rengøringen klarer du under vandhanen. Og bliver vejret godt med strålende sol, er der blus nok på skærmen med ips-Alpha-teknologi, til at du kan bruge den uden for teltet.

Se også:  Panasonics klar med et væld af nye tv'er - priser ned til 5.999 kroner

Til trods for disse kvaliteter bliver FZ-G1 sikkert en sjælden festival-pc. Den koster lige under 23.000 kroner. Mange penge for en forbruger, men peanuts i den primære målgruppe, som arbejder udendørs og forlanger værktøj, der bare virker. I disse miljøer er intakte data guld værd, og det tæller yderligere, at data kan krypteres på hardwareniveau, så de er beskyttet mod uvedkommende.
FZ-G1 vejer lige over et kilo og er således godt 50 procent tungere end en iPad.

Det er imponerende, at Toughpad’en ikke er tungere, men det skyldes materialevalget. Kabinettet er fremstillet af let, stærkt og dyrt magnesium med ekstra kunststofpolstring af hjørnerne og overkanterne.

Se også:  Stortest af tv'er til under 10.000 kroner: Her får du enormt meget for pengene

Hardwarespecifikationerne er hurtigt overskuet. Cpu’en er en Intel Core i5 3437. Der er 4 GB ram og 128 GB plads på et ssd-drev med mulighed for fordobling af begge disse kapaciteter. Webkameraet på fronten er på 1,3 megapixel, og kameraet på bagsiden har 3 megapixel, hvad der er rigeligt til sådan en tablet.

Tilslutningerne omfatter HDMI, USB 3.0, hovedtelefon og dock, og der er forskellige muligheder for andre konfigurationer, herunder en seriel port til gamle terminaler. Der er også to taster mærket ”A1” og ”A2”, som kan programmeres til at starte hyppigt brugte applikationer.

Læs hele anmeldelsen i Alt om DATA 11/2013.


Panasonic Toughpad FZ-G1
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
HD kvalitet
Panasonic
tough

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S