Home » Bærbar computer » Tablet med notebook-gener
Tablet med notebook-gener

Tablet med notebook-gener

Share

Vi har haft fingrene i en tablet fra Acer, der med to skærme åbner op for helt nye brugerscenarier, men som samtidig udfylder dobbeltrollen som bærbar

Acer Iconia er et frisk pust. Desuden er det en enhed, hvor udtrykket tablet-pc virkelig må være på sin plads. Det bliver ellers også anvendt i flæng om almindelige tablets.

Acer fremhæver selv, at Iconia er en tablet med to skærme. Det er den også, men den ligner og anvendes langt hen ad vejen som en bærbar computer, dog med flere muligheder.

Fra skærm til skærm

Det, der rokker båden for Acer Iconia, er de to trykfølsomme kapacitive 14″-led-skærme. Det er måden, denne tablet-pc betjenes på i forhold til såvel tablets og bærbare, der er interessant.

Acer Iconia fungerer grundlæggende som en bærbar. Dog med den undtagelse, at der befinder sig en 14″ trykfølsom skærm, der hvor tastatur og touchpad burde være.

Hovedskærmen, hvor man normalt betragter indholdet på en bærbar, er ligeledes en 14″ berøringsfølsom skærm. Det åbner op for uanede muligheder. Det medfører dog også visse begrænsninger, som vil blive belyst senere.

Virtuose muligheder

Når Iconia tændes, starter Windows 7 Home Premium på øverste skærm. Nederste skærm starter blank. Først efter Windows er ved at være klar, dukker on screen-tastaturet og touch- pad frem på skærmen. Tasterne er store, og de er lette at ramme.

Se også:  Acer CB342 [TEST]: Masser af skærm for pengene

Det er og bliver dog noget andet at skrive på dette tastatur end på et traditionelt tastatur. Til skriveintensivt brug er Iconia ikke den oplagte enhed. Styrken ligger i den ubesværede måde, især multimedia-indhold kan arrangeres og præsenteres på.

Nederste skærm kan som sagt fungere som tastatur, men den kan også vise navigationsmenuen ’Acer Ring’, der er et alternativ til tastaturet. Der kan trykkes på ’Acer Ring’-ikonet på den øverste skærm, eller man trykker samtidigt med fem fingre på nederste skærm.

Ønskes det at vende tilbage til tastaturet, trykkes der enten på en knap i venstre side af Iconia, eller man hviler begge håndled på nederste skærm. Skift mellem de to modi er godt implementeret.

Eneste lille gene er, at processen er ledsaget af lidt ventetid. ’Acer Ring’ består af en række miniature-vinduer, der breder sig ud fra et centralt nav i en vifteform. Man kan bladre mellem de enkelte funktioner og starte dem fra ’Acer Ring’. Det er blandt andet musikafspiller, browser, fotofremviser og scrapbog.

Netop scrapbog er interessant. Her kan man afmærke områder på den øverste skærm, tage et snapshot af området og klistre det i sin scrapbog på nederste skærm. Billederne kan selvfølgelig flyttes frit rundt. Der kan tilføjes notater med mere, sjov og intuitiv arbejdsmetode.

Se også:  Acer Aspire TC-895 [TEST]: Økonomisk og med mange tilslutninger

Spændende er det også, at man kan surfe på internettet og få vist websiderne fordelt over de to skærme. Det virker fantastisk. Det er også muligt at surfe på en skærm og have et program eller andet materiale åbent på den anden og så fremdeles.

Lidt mellem to stole

Acer Iconia udvider tablets’ virkefelt, men vægten på 2,8 kilo gør, at mobiliteten som normalt er tablets store styrke, går tabt. En anden anke er batterilevetiden. Battery Eater 2.70 Pro fik Iconia til at gå kold efter 2 timer og 18 minutter i ’læse’-testen, blot 1 time og 10 minutter klarede Iconia i ’klassisk’-testen.

Cpu’en er en Intel Core i5-480M på 2,67GHz, der er 4GB ram og en harddisk på 640GB. Men der er ingen tvivl om, at de to skærme bidrager kraftigt til energiforbruget.

En PCMark Vantage-score på 5.732 PCMarks er ganske godt, men dækker mest over cpu’ens styrke og ikke den i cpu’en integrerede grafikdel. Iconia følger med tiden og har 802.11n, 1Gbit/s lan samt usb 3.0- og hdmi-stik. I brug skal man være opmærksom på lysindfald på nederste skærm. Det kan undertiden være svært at se tastaturet.


Acer Iconia
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger

Nytænkende tablet, der drager fordel af at have to skærme. Betjeningen og de kreative muligheder, det afstedkommer, er ganske tillokkende. Lavere vægt og længere batterilevetid ville forbedre en god ide.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer
dobbelt-skærm
Iconia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S