Vestjydsk flække forvandles til sprudlende gaming-mekka

Vestjydsk flække forvandles til sprudlende gaming-mekka

Share

Kabinetkast og hardcore gaming er på dagsordenen, når 200 dygtige gamere indtager en hal i en lille Vestjydsk by om et par uger. T-Lan er en begivenhed, der dukker op med et par måneders mellemrum, og det drives af ildsjæle, nørder og, ikke mindst, gode sponsorer.

Troldhede Idrætscenter nær Herning bliver igen omdannet til et e-sportsmekka i weekenden 1.-3. april. E-sport oplever massiv medvind for tiden og tiltrækker flere og flere spillere af begge køn i alle aldre. Der er hold, klubber, fast træning og stævner, hvor man kæmper mod andre hold ligesom i enhver anden sport.

T-Lan startede med 29 deltagere for tre år siden, og snart samler der sig 200 gamere i den lille by med 630 indbyggere. Det bliver et midlertidigt boost for indbyggertallet.

”Vi er lige ved at have udsolgt igen, og der er uger, til vi skyder i gang. Der røg 92 ud af 200 billetter på første dag, de var til salg. Vi fik udsolgt sidste gang for første gang, og nu ser det ud til at det lykkes igen. Jeg tænker at udvide til 300 deltagere næste år,” siger arrangør af T-Lan Thomas Kaanbjerg.

Nettet er altid vitalt på T-Lan

Mål, ribber og net i idrætshallen er erstattet af rækker af borde og metervis af forlængerledninger.

Der skal igen fyres op for Counterstrike:GO, League of Legends og Rocket League, og al gaming kører via kabel, for millisekunderne tæller i spilverdenen. Men de 200 deltagere har alle masser af sultne ekstraenheder som tablets, mobiler og sekundære computere, der hver er med til at skabe tæt trafik på det trådløse netværk.

”Det faste net er nemt at kontrollere, men vores Wi-Fi er maksimalt presset af de 200 gæster. Vi har fået leveret 10 access points fra D-Link, og sidste gang leverede de net med fart, så ingen behøvede at undvære sociale medier, kill-statistikker eller mulighed for koble af med noget streaming. Det tager kun en halv time at sætte alle 10 punkter op, og så har alle enheder net. Sådan skal det være,” siger Thomas Kaanbjerg, arrangør af T-Lan.

D-Links ufo-router er førstepræmie

For at få sådan et arrangement til at løbe rundt, så er der masser af sponsorer. Der var store præmier på højkant – og nogle var mere attraktive end andre.

”Præmierne lokker folk til. Det er vigtigt at kunne tilbyde de dygtige gamere en god grund til at betale indgang og stille op i turneringerne. Hvis vi selv skal finansiere det hele, så kommer det ikke til at ske. Heldigvis er der 100 procent sammenfald mellem interesserede sponsorer og ivrige gameres interesser.

En af de helt store præmier er ufo-routeren DIR-890L fra D-Link. Tre bånd, gigabit-hastigheder og lækkert design forkæler vinderne at Counterstrike:GO. Førstepræmien for det vindende hold var en router til hver af spillerne, og det var noget de kunne bruge.

Del denne