Home » Spil » Gamere plaffer løs, kaster kabinetter og vinder præmier i Troldhede
Gamere plaffer løs, kaster kabinetter og vinder præmier i Troldhede

Gamere plaffer løs, kaster kabinetter og vinder præmier i Troldhede

Share

300 dygtige gamere fra hele landet sætter sig snart til skærmene i en hel weekend for at dyste i computerspillene League of Legends, Counterstrike:GO og Rocket League. T-LAN er en begivenhed, der dukker op med et par måneders mellemrum, og det drives af ildsjæle, nørder og ikke mindst gode sponsorer.

Troldhede Idrætscenter nær Herning bliver igen omdannet til et e-sportsmekka. Det sker i weekenden den 31. marts – 2. april, når gamer-eventen T-LAN for femte gang indtager hallen. E-sport oplever massiv medvind for tiden og tiltrækker flere og flere spillere af begge køn i alle aldre. Der er hold, klubber, fast træning og stævner, hvor man kæmper mod andre hold ligesom i enhver anden sport.

T-LAN startede med 29 deltagere for fire år siden i Troldhede, og snart samler der sig 300 gamere i den lille by med 630 indbyggere. Et stort, midlertidigt boost for folkemængden. Og selvom flertallet af gamere er drenge, så kommer der også flere og flere piger. Sidste år deltog 29 piger – og T-LAN forventer, at tallet stiger i år.

”Pigerne er ofte virkelig dygtige på den strategiske bane, og det giver altså et løft i stemningen, når begge køn er til stede. Faktisk arbejder holdene også ofte bedre sammen,” siger arrangør Thomas Kaanbjerg, T-LAN.

Nettet er altid vitalt på T-LAN

Mål, ribber og net i idrætshallen er erstattet af rækker af borde og metervis af forlængerledninger.

Se også:  Oplad gamer-musen trådløst

I spilverdenen er det millisekunderne, der tæller, så al gaming kører via kabler, når der fyres op for Counterstrike:GO, League of Legends og Rocket League. Men de 300 deltagere har også masser af sultne ekstraenheder med under armen så som tablets, mobiler og computere, der hver er med til at skabe tæt trafik på det trådløse netværk.

”Det faste net er nemt at kontrollere, men vores Wi-Fi er maksimalt presset af de 300 gæster. Derfor har vi fået leveret 10 access points fra D-Link, som bare tonser derudaf og leverer maksimal hastighed. Det er virkelig imponerende. Og det betyder, at ingen behøver at undvære sociale medier, kill-statistikker eller mulighed for at koble af med noget streaming. Og det er let at sætte dem op. Det tager kun en halv time, og så har alle enheder net. Sådan skal det være,” siger Thomas Kaanbjerg.

D-Links EXO-router blandt præmierne

For at få sådan et arrangement til at løbe rundt, er der brug for masser af sponsorer. Og i år er der flere store præmier på højkant.

”Præmierne lokker folk til. Det er vigtigt at kunne tilbyde de dygtige gamere en god grund til at betale indgang og stille op i turneringerne. Hvis vi selv skal finansiere det hele, så kommer det ikke til at ske. En af de helt store præmier er EXO-routeren DIR-879 fra D-Link, der belønner vinderne med hurtig hastighed, to bånd, fire gigabit-porte og et lækkert design.

Se også:  Giv os din mening og få chancen for at vinde gamer-grej
”Hey – eltavlen ryger”

T-LAN har dog også oplevet bump på vejen mod succes. Forrige år kunne el-tavlen i Videbæk ikke trække læsset. To gange gav den op, og den ene gang smeltede sikringen simpelthen. Der stod røg ud af skabet, og der var nul strøm til spillerne.

”Ja, jeg er glad for, at elektrikerne kunne give el-skabet et ekstra liv – for der lugtede noget brændt,” griner Thomas Kaanbjerg. ”Vores deltagere tog det pænt. De er vant til, at ledningsnettet kan blive belastet og slå fra. Vi brugte tiden til at afvikle en konkurrence i kabinetkast, så mens elektrikerne fik liv i strømmen igen, så var det bare ud i den virkelige verden og slynge kabinetter afsted.”

Kabinetkast er den ultimative måde at sige farvel til sin gamle PC på. De antikvariske computere får en sidste uhellig rejse ved at blive kastet afsted gennem luften af en spiller for derefter at lande tungt på jorden. Sidste gang lød dagens rekord på 14 meter inklusiv rul. Og der er lagt op til en lignende konkurrence i marts/april. I år bliver kabinetkast optaget fra en drone, så du kan kigge med hjemme fra stuen.


TAGS
D-Link
Gaming
lan-fest
t-lan

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S