Home » NAS » Synology DS418j [TEST]: Fremragende NAS til fornuftig pris
Synology DS418j [TEST]: Fremragende NAS til fornuftig pris

Synology DS418j [TEST]: Fremragende NAS til fornuftig pris

Share

Synology er et taiwansk netværksfirma, som også er en hyppig gæst i Alt om DATAs spalter. Den helt nye DS418j følger producentens navngivnings-politik, så erfarne læsere nemt kan afkode modelbetegnelsen.

”DS” står for DiskStation, ”4” angiver antallet af båse, ”18” er modelårgangen 2018, og ”j” er navnet på serien, som rangerer under ”Value” og er firmaets mest økonomiske.

Features

DS418j nedstammer i lige linje fra DS416j og er naturligvis forbedret på samtlige væsentlige punkter. Cpu’en med to kerner har fået hastigheden øget fra 1,3 GHz til 1,4 GHz, og nok så væsentligt er den opgraderet fra 32-bit til 64-bit arkitektur. Arbejdshukommelsen er fordoblet fra 512 MB til 1 GB, og begge de to USB-A-porte er nu af 3.0-typen, hvor der før var én af hver.

Se også:  Med denne NAS bliver de helt store data-lagringer gjort hurtige

I modsætning til de tre andre NAS’er i denne test gør DS418j det ikke nemt at montere og udskifte harddiske. For at komme ind i maskinrummet skal man løsne fire fingerskruer på bagsiden, fjerne metalsvøbet og svinge bagpanelet ned.

Ydermere skal den enkelte harddisk spændes fast i en plastholder med fire skruer.

Synologys DSM (DiskStation Manager) styresystem har et velfortjent ry for at være meget brugervenligt, og dets grafiske brugerflade går i øvrigt igen på firmaets indtil videre to routere. Den medfølgende Quick Installation Guide får en Ikea-vejledning til at ligne en slægtsroman, men er du vild med manualer, er der masser af læsestof til download på hjemmesiden.

Se også:  QNAP TVS-672X [TEST]: Plads til store datamængder

Ifølge CrystalDiskMark testprogrammet er Synology DS418j ingen sprinter, men almindelige pc-filer samt musik og fotos håndterer NAS’en stadig upåklageligt.

Hurtig installation

Generelt er det nemt at komme i gang med et Synology-produkt, og DS418j er ingen undtagelse. Genbrug af en harddisk kræver dog en nulstilling, som foretages med en lille kontakt inde bag bagpanelet. Under installationen bliver man præsenteret for Synologys anbefalede pakker. Dem anbefales det varmt at installere.

Der er ingen risiko for at fare vild på dette bagpanel. De to 80 mm-ventilatorer har vi kun hørt yderst lidt til under testen.

Synology DS418j NAS
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Støjniveau
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Synology DS418j er i dette felt uden konkurrence, når det gælder sikker lagring af de flest mulige data til den laveste pris. Især for private brugere er det en yderligere fordel, at Synologys egen RAID-variant kan give fuld udnyttelse af harddiske med forskellig kapacitet i de fire båse.«

Produkt: DS418j
Producent: Synology
Pris: 2551 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Gruppetest
nas
Synology

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S