Home » NAS » Synology DiskStation DS420+ [TEST]: NAS til storbrugere og business
Synology DiskStation DS420+ [TEST]: NAS til storbrugere og business

Synology DiskStation DS420+ [TEST]: NAS til storbrugere og business

Share

Den traditionelle NAS er ved at være vokset fra typiske private it-brugere, men den har stadig sin styrke til store datamængder og filer, som skal være tilgængelige for flere brugere

Vi overrasker nok ikke ret mange, når vi konstaterer, at NAS (Network Attached Storage) enheder ikke står i så mange hjem, som de har gjort. Det var smart at have hele familiens fotoalbum, musik og sikker-hedskopier af data liggende på en central server, men det var før skyen.

Det er noget andet i virksomheder af næsten enhver størrelse, hvor en NAS kan gøre det nemmere at samarbejde om fælles projekter og tilgå opdaterede dokumenter, ligegyldigt hvor man sidder og arbejder.

Derfor er NAS-enheder og store harddiske stadig et interessant marked med en rolig, stabil vækst.

Ny Synology-generation

Hos de store danske onlinebutikker ligger Synology helt i top, når man bruger ”Popularitet” som søge-kriterium for NAS-enheder. Det er forståeligt, for dette mærke er kendt for innovation, brugervenlighed og relativt humane priser.

Se også:  Kæmpe-NAS med kraftig cpu og plads til 18 drev på forsiden og bagsiden

I år har firmaet lanceret en lille plus-serie med to eller fire drevpladser samt forskellige udbygningsmuligheder. De diskrete – nogle vil måske mene anonyme – bokse er af robust, halvmat sort plast, og tilslutningerne er begrænset til et minimum.

AOD har testet mellemmodellen DS420+, som har to USB-A 3.0-porte – en på fronten og en til på bagpanelet, hvor der også sidder to gigabit LAN-terminaler. På undersiden er der to kortpladser til ssd-drev i det kompakte og lynhurtige M.2-format. Disse drev kan fungere som cache (buffer-hukommelse) og give hurtigere adgang til hyppigt brugte data på de op til fire harddiske, der hver kan være på op til 16 TB.

Med 64 TB under hjelmen er der plads til en ret astronomisk datamængde, selv hvis man vælger en RAID-konfiguration og afsætter en del kapacitet til databeskyttelse. Firmaet anbefaler sin egen SHR (Synology Hybrid RAID)-teknologi eller RAID 5, som begge giver 48 TB tilgængelig plads i dette eksempel. Ellers anbefales SHR til NAS-enheder med harddiske af forskellig størrelse, fordi man så undgår, at den mindste disk kommer til at bestemme den totale kapacitet.

Se også:  Veldesignet og stille NAS til hjemmekontor og underholdning

Benchmark-appen CrystalDiskMark 7.0 bekræfter, at DS420+ har rigelig datakraft til streaming fra og til mekaniske harddiske. En hurtigere LAN-port på 2,5 Gbps eller mere vil sandsynligvis kunne give endnu bedre resultater.

Stilfærdig arbejdshest

Da en NAS er en dedikeret computer, kan dens vitale komponenter give et fingerpeg om dens performance. Den centrale processor i DS420+ er en Intel Celeron J4025 med to kerner og en clockfrekvens på 2,0 GHz (2,9 GHz burst). Arbejdshukommelsen er som standard på 2 GB og kan opgraderes med et ekstra 4 GB-modul.

TAGS
ekstern harddisk
nas
storage
Synology

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S