Home » NAS » Synology DiskStation DS216play [Test]: Hjemmeserver med fokus på mediestreaming
Synology DiskStation DS216play [Test]: Hjemmeserver med fokus på mediestreaming

Synology DiskStation DS216play [Test]: Hjemmeserver med fokus på mediestreaming

Share

Synology DiskStation DS216play er rettet mod hjemmebrugere, hvor mediestreaming står højt på listen over ønskede funktioner. NAS’en er dog en glimrende allrounder med potentiale

Hvilken NAS skal man købe? Som med alt andet er det altid en opvejning af behov, versus hvad man ønsker at investere i anskaffelsen.

For mange vil en 2-bay NAS være svaret. De er som regel billigere end tilsvarende 4-bay NAS, og deres strømforbrug er lavere, da der kun er to drev til at trække strøm.

Harddiskene er så store i dag, at man kan få op til 16 TB/20 TB lagringskapacitet, selv hvis man vælger harddiske specielt egnet til NAS. Kapaciteten afhænger selvfølgelig af, hvilken raid-opsætning der vælges.

Indbygget overskud

Der er ingen, der siger, at man behøver bruge så meget på en NAS, som det DiskStation DS216play koster, men der er fordele ved at bruge de ekstra hundrede kroner.

For det første er NAS’en udstyret med 1 GB ram, og det giver pote, når der er en del trafik til og fra enheden. For det andet er DS21 6play udstyret med en kraftigere dual core-processor, der yderligere har indbygget floating point enhed.

I brug vil man opleve, at denne NAS er bedre til visse opgaver, blandt andet skulle den derfor være bedre til at generere thumbnails af fotos og videoer i takt med, at de lægges på NAS’en.

De ekstra kræfter i forhold til budgetmodellerne kommer en til gode, når der skal streames video fra NAS’en. DS219play understøtter også hardware-transcoding.

Transcoding ændrer videoformatet eller filmopløsningen til værdier, som mobile enheder kan afspille uden problemer. 

Det betyder, at man kan forvente, at ens videoer starter hurtigere, når de streames til mobile enheder, samt at afspilningen vil foregå mere stabilt end ved software transcoding. DS216play understøtter codecs H.264 og H.265 og kan streame video i op til 4K-opløsning. Transcoding til mobile enheder kan højest være i full HD-opløsning ved maksimalt 30 fps. Det kan dog risikeres, at man støder på videoer med codecs, der ikke understøttes.

I rollen som filserver eller backup-mål fejler denne NAS heller ikke. Der sættes ganske vist ingen hastighedsrekorder, så stærk er NAS’en heller ikke, men den leverer gode stabile hastigheder, og så kan den først og fremmest tåle en fornuftig belastning før, at ydelsen dykker markant.

Synology DiskStation DS216play
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Elforbrug
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Pris: 1.999 kroner.

DiskStation DS216play er et glimrende valg, hvis du vil streame film til dine enheder, specielt hvis du har brug for transcoding til mobile enheder. Brugervenlighed og mange muligheder er desuden samlet i en ret tyst NAS-server.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
filmopløsning
filserver
mediestreaming
videoformat

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S