Sy fotos sammen i Photoshop

Sy fotos sammen i Photoshop

Share

Du er ude at gå i naturen, hvor du hengiver dig til en af dine yndlingshobbyer: fuglekiggeri. Du medbringer et spejlreflekskamera med et langt objektiv, så du kan indfange de dompapper og skovskader, du måtte møde på din vej. Du har ladet vidvinkelobjektivet ligge i bagagerummet for ikke at skulle slæbe på for meget. Pludselig står du over for en pragtfuld udsigt. Du sætter kameraet for øjet og konstaterer, at teleobjektivet kun kan forevige en smal sprække af det overdådige syn. Hvad gør du nu?

Du søger hjælp hos din pc. De nyeste pc’er i den dyre ende har meget tilfælles med de arbejdsstationer, man bruger til billedredigering – masser af ram (filerne kan være temmelig store) og en ordentlig cpu og fotobehandlingssoftware, der kan udnytte gpu’en til at sætte fart i sagerne.
Når du er i naturen, kan du både beundre landskabet og tage billeder af det. Så kan du derhjemme samle dem til ét gigantisk billede.

Se også:  Få det skæg du altid har drømt om og støt en god sag

1 Planlæg grundigt
Du kommer ingen vegne uden råmaterialerne. Planlæg den rute, kameraet skal beskrive. Se den for dig som et net i en firkant. Fokuser og vælg en lille blænderåbning for at få større
dybdeskarphed. Hvis du kan indstille kameraet til manuel blænder og fokus, bliver resultatet mere regelmæssigt [Billede A]. Vælg en kort brændvidde (lad være med at zoome undervejs), og begynd at tage billeder. Begynd i nederste venstre hjørne af din imaginære firkant, og arbejd dig op til øverste venstre hjørne, idet du flytter kameraet op, trin for trin. Sørg for, at hvert billede lapper lidt over det forrige. Når du når op til toppen, rykker du lidt til højre og skyder dig vej ned til bunden. Derefter op igen og så videre, indtil du når til øverste højre hjørne. Optag lidt mere, end du har brug for. Vi beskærer senere.

Se også:  Få det skæg du altid har drømt om og støt en god sag

AOD04_photoshop01

2 Gentag
Medmindre du har taget en laptop med ud i naturen, har du ingen chance for at vide, om du har fanget de enkelte billeder korrekt. Det er derfor en god idé at gentage processen et par gange. Så er der større chance for at få et godt resultat. Hukommelseskort er efterhånden ret billige.

3 Konverter til jpg
Når du er kommet hjem og har udstyret dig med kaffe, kan morskaben tage sin begyndelse. Sorter de billeder, du har taget, i separate mapper. Det letter billedbehandlingen. Hvis du har skudt dem i raw-format, skal du eksportere dem til jpg med din foretrukne software. Sørg for, at indstillingerne er de samme, så vi ikke får nogle dele af det færdige billede, der er mørkere end andre [Billede B].

Del denne