Home » AOD Pro » Switche [TEST]: Gode små switche til dit netværk
Switche [TEST]: Gode små switche til dit netværk

Switche [TEST]: Gode små switche til dit netværk

Share

Mange små virksomheder og hjemmekontorer kan ikke få deres netværk til at hænge sammen med de få LAN-porte på internetmodemet eller routeren. Løsningen er en eller flere switche. Vi tester tre smarte og pladsbesparende løsninger

De tre switche i denne lille gruppetest har et iøjnefald­ende fællestræk: De fylder ikke meget i landskabet. Desuden henvender de sig til brugere med mere specielle behov, end de kan få dækket med markedets enkleste løsninger til priser under 200 kroner for en enhed med 8 porte.

Den knap 16 cm brede Netgear GS308EPP er ikke alene en gigabit-switch (1GbE) med otte porte. Den ledsages også af en mursten af strømforsyning, fordi den har PoE (Power over Ethernet) og kan strømforsyne opkoblede enheder, så der kun skal trækkes ét kabel fra hver klient til switchen.

Se også:  Qnap QMiroPlus-201W + QMiro-201W [TEST]: NAS-kombi til det lille kontor

De to 18 cm brede Qnap QSW-2104-2S/2T henvender sig til brugere med udstyr, som gennembryder gigabit-muren og kan udnytte endnu hurtigere LAN-forbindelser. Begge disse switche kommer med fire 2.5GbE-porte plus to 10 Gb-porte, der kan tage henholdsvis optiske fiberkabler og traditionelle LAN-kabler med elektriske ledere.

Jo, producenternes opgivelser er korrekte

Nogle switch-brugere har måske spekuleret på, om man kan regne med de hastigheder, som producenterne oplyser i deres datablade. Det spørgsmål plejer vi at sige ”ja” til, for en switchs hastighed fastlægges af den anvendte Ethernet-controller med tilhørende mikrochips og komponenter.

Men for at glæde teknisk fokuserede læsere har vi målt hastighederne gennem de testede switche. Vi har brugt to desktop-pc’er med 10 Gbps-netværkskort og gratisprogrammet TamoSoft, hvor den ene pc optræder som server og den anden som klient. Overordnet er vores konklusion, at der på dette punkt ikke er noget at komme efter.

Se også:  Dell UltraSharp 25 U2520D [TEST]: Smæk på farverne

I vores testmiljø ligger gigabit-switchen GS308EPP fra Netgear perfekt i svinget med upload- og downloadhastigheder henholdsvis en anelse over og lidt under den lovede gigabit. Historien gentager sig ved 2,5 Gbps med begge Qnap-switchene: De sidder perfekt i centrum af skiven.

Når vi skifter til 10G-portene på Qnap’erne, er disse switche ved at få sved på panden: Kurverne begynder at ligne alpelandskaber, men vi kan dog registrere spidshastigheder op til 9 Gbps. For nærværende anser vi det for overvejende sandsynligt, at synderen er den ældste af vores aktive desktops, som ikke har verdens hurtigste bundkort. Endnu et projekt til de lange vinteraftener …

Der er ingen tvivl: Netgear GS308EPP er en ægte gigabit-switch. Både upstream- og downstream-kurverne ligger stabilt omkring ”1.000” på den lodrette akse til venstre på diagrammet.

Qnap QSW-2104-2T – og 2S – har ingen problemer med at overføre datastrømme i 2,5 Gbps-klassen i begge retninger via deres 2.5G LAN-porte. Perfekt til internet via fiberforbindelser.

Via 10G LAN-portene kommer Qnap’erne ikke helt op deres specificerede hastigheder – sandsynligvis på grund af en flaskehals i en af vores pc’er. Forbedringen er stadig mærkbar i forbindelse med en stærk NAS.

Læs testene her:

Netgear GS308EPP [TEST]: Managed switch med strømforsyning

QNAP QSW-2104-2T og QNAP QSW-2104-2S [TEST]: Hurtige økonomi-switche


TAGS
aod pro
Switch

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S