Home » Apps » Swipe dig til navnet på dit kommende barn med ny Tinder-inspireret app
Swipe dig til navnet på dit kommende barn med ny Tinder-inspireret app

Swipe dig til navnet på dit kommende barn med ny Tinder-inspireret app

Share

Ny dansk app vil gøre det nemmere for kommende forældre at finde det helt rette navn til deres barn

De sidste tre år er der født over 60.000 børn om året i Danmark, og nu er der hjælp at hente for de mange kommende og nybagte forældre, som jagter det helt rette fornavn til deres nyfødte.

App’en Navngiv gør det nemmere at gå på navnejagt blandt Danmarks nu mere end 39.000 godkendte fornavne til piger og drenge.

Fornavne er identitetsskabende, og for mange kommende og nybagte forældre kan det være en svær og lang proces at finde det helt rette fornavn til deres nyfødte søn eller datter.

”Da min kæreste og jeg fandt ud af, vi skulle være forældre, gik der ikke lang tid, før vi var i gang med at brainstorme navnemuligheder. Vi kiggede navnelister på nettet og noterede ned, når der var fornavne, vi begge kunne lide. Men det var udfordrende at holde styr på navnene og ikke mindst, hvor langt vi var kommet”, fortæller Kristoff Styrbæk, en af idéskaberne bag Navngiv.

Se også:  Ny dansk app vil gøre livet lettere for elbilister
Fungerer som Tinder

Inspireret af funktionen i en vis datingapp er Navngiv designet til at hjælpe forældre i udvælgelsen af mulige fornavne til deres lille ny på en sjov og overskuelig måde. Stryg fornavne, du synes godt om, til højre, og ignorer navne, du ikke kan lide, ved at stryge dem til venstre.

Er man tilsluttet med en partner, vil der være et match, når begge parter synes godt om de samme fornavne.

”En håndfuld af de fornavne, som min kæreste og jeg matchede, var navne, som ingen af os tidligere havde overvejet, men som åbenbart viste sig at klinge godt hos os begge”, tilføjer Kristoff Styrbæk, der sammen med sin kæreste fandt frem til sønnens fornavn, mens Navngiv blev testet.

Alle de fornavne, som er blevet vurderet eller matchet i appen, sorteres ud på lister, så de er nemme at overskue og vende tilbage til. Derudover har Navngiv en stribe af valgfrie kriterier, som kan anvendes til at begrænse navneudvalget som f.eks. køn, krav til længde eller bestemte bogstaver, som skal indgå i fornavnet.

Se også:  Philips klar med knogledirigerende øretelefoner til børn

”Det tager kun få øjeblikke at vurdere et fornavn, og de tusindevis af navnemuligheder synes pludselig knapt så overvældende. Uanset om du er typen, som vil have vurderet alle navnemuligheder, søger det unikke fornavn eller inspiration udover navnetoplisterne, så tror jeg, at du vil få glæde af Navngiv”, siger Emil Pedersen, den anden idéskaber af Navngiv.

Koster hvis du vil have alle navne

Navngiv er i første omgang udviklet til iPhone, mens en Android-version allerede er på tegnebrættet. Det er gratis at hente og prøve Navngiv. I app’en er der mulighed for at tilkøbe adgang til den fulde version med alle godkendte fornavne i Danmark for et engangsbeløb på 29 kr. per bruger.


TAGS
app
børn
forældre

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S