Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Swapfiets Power 7: Solid elcykel på abonnement

En sand arbejdshest med imponerende rækkevidde. Men betalingsformen vil ikke give mening for alle.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En elcykel er en dyr investering. Det er langt fra alle, der står med 20.000 kr., som de kan bruge på sådan en sag. Samtidig kræver en cykel løbende vedligeholdelse og reparation, så man kan meget hurtigt komme til at stå med ubehagelige udgifter og besvær.

Swapfiets giver mulighed for, at du kan få en elcykel her og nu, uden at slippe mere end 100 kr. i oprettelse – og så løbende lægge 600 kr. om måneden.

Går cyklen i stykker, så sørger Swapfiets for at bytte den ud med en ny inden for 48 timer. Du skal slet ikke tænke på reparationer.

Lav indstigning

Cyklen, du får, er Swapfiets egenudviklede Power 7. Det er en helt igennem glimrende elcykel.

Den har lav indstigning – hvilket er ved at være ret normalt, selv for herrecykler, så den er nem at komme op på.

Dog er den ret bastant i sin konstruktion og lidt uhandy at parkere (den har dog styrlås, som hjælper med at holde den stående og et smart sikkerhedssystem med kæde og baghjulslås i et).

Til gengæld er batteriet integreret i stellet. Det er ikke kun tjekket rent designmæssigt, men betyder også, at vægten er placeret centralt på cyklen.

Da den samtidig har centermotor, ligger Power 7 rigtig godt på vejen og er enormt stabil at køre.

Der skal dog arbejdes lidt for det. Du kommer ikke op på de 25 km/t., som den skal kunne hjælpe dig til, uden at trykke godt i pedalerne og måske endda ende med lidt sved på panden.

Centermotoren giver en fin kørefornemmelse, men kræver benarbejde. Centermotoren giver en fin kørefornemmelse, men kræver benarbejde.

Bedste rækkevidde

Rækkevidden er imidlertid god. Det er uden sammenligning den bedste i testen. Vi nåede cirka 75 kilometer på en fuld opladning ved maksimal assistance.

Cyklen har desuden et fint display til at vise fart, batteristatus, distance og andre ting – samt walk assist-funktioner, hvor motoren driver cyklen frem, når du trækker med den.

Displayet viser basale informationer, og du kan slå walk assist til. Displayet viser basale informationer, og du kan slå walk assist til.

Man kan ikke klage over cyklens kvalitet. Men man skal overveje, om abonnementsløsningen kan betale sig. Hvis du har brug for en elcykel i en kort periode, giver abonnement god mening. Har du brug for cyklen i mere end tre år, er det billigere at købe sin egen.