Home » Sikkerhed » Svindlere udnytter Facebook til ny phishing-svindel
Svindlere udnytter Facebook til ny phishing-svindel

Svindlere udnytter Facebook til ny phishing-svindel

Share

Ny type fup-e-mail, der tilsyneladende stammer fra Facebook, forsøger at fritte dig for følsomme oplysninger

It-kriminelle finder hele tiden nye metoder til at franarre intetanende internetbrugere kreditkortoplysninger og andre personvigtige data. Lige netop nu er der dukket en ny form for phishing-e-mail op, der umiddelbart virker ægte, fordi svindelen denne gang benytter det sociale medie Facebook som springbræt. Det sker gennem kommentarfeltet, hvor svindlerne samtidig med, at de udgiver sig for at være del af en Facebook-gruppe eller en Facebook-side, som kommenterer andre gruppers billeder, forsøger at få dig til at bekræfte dine personlige dataoplysninger.

Metoden udnytter funktionen, der sender mail-notifikationer ud til alle gruppens medlemmer, og er ret opfindsom. For ikke bare adviserer mailen, at du som bruger angiveligt har krænket Facebooks konditioner, og at din profil derfor vil blive lukket, men mailen opgiver samtidig et link, som du skal klikke på for om muligt at afværge denne situation. Klikker du på linket, bliver du ført til noget, der fremstår som en officiel Facebook-side, hvor du skal udfylde en række personoplysninger om dig selv, hvis du vil beholde din Facebook-profil.

Se også:  Maskinlæring skal sætte stopper for skadelige mails før du klikker

Det hele virker rimeligt troværdigt, fordi det jo vitterligt ser ud som om, at Facebook står bag som afsender sammen med personerne bag svindelen. Tilmed anvender svindlerne det kendte blå Facebook-logo som profilbillede.

Det er er heller ikke kun dig, der bliver personligt ”truet”, for når du klikker på linket, modtager alle dine venner og bekendte på Facebook samme notifikation, og da Facebook har rundet mere end to milliarder månedlige brugere fordelt over det meste af verden, kan svindelen jo komme temmelig vidt omkring.

”Vi advarer og henstiller altid om at lade være med at indtaste nogen som helst oplysninger,” understreger Niels Denny, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center. ”Normalt står disse oplysninger jo fortrykt på din personlige Facebook-side under kontoindstillinger, og herfra kan du også bekræfte eller ændre dem. Facebook vil aldrig selv bede dig om at gå til en side via et tvivlsomt link,” fastslår Niels Denny.

phishing2

De nyeste phishing sms’er kan optræde i mange udformninger, men målet er det samme nemlig at tage dig godt og grundigt ved næsen.

TAGS
Facebook
online sikkerhed
phishing
Sikkerhedszonen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S