Test: Svimlende hurtig gamingbærbar med G-sync

Test: Svimlende hurtig gamingbærbar med G-sync

Share

Asus ROG G752VY-GC081T er en fintunet 17,3″ gamingbærbar, hvor køberen får i pose og i sæk i en bærbar, hvor såvel ydelse og G-sync-teknologien bidrager til en optimal spiloplevelse

Man kan diskutere, hvor rationelt det er at bruge små 19.000 kroner på en bærbar computer til computerspil. Men har man gaming som passion, og skal det være en  bærbar, så er Asus ROG G752VY et bæst af en bærbar.

Den 17,3″ bærbare er fyldt med noget af det nyeste og hurtigste hardware på markedet. Men ydelsen udgør kun en del af den samlede pakke. Konstruktionen omfatter flere gennemtænkte løsninger, der alle skal give en bedre brugeroplevelse.

Interessant design
Den bærbare hører til i den tunge ende. Den vejer stolte 4,4 kg og er 49 mm tyk. Nogen splejs er den således ikke.
Designet har dog en dynamik over sig, den fremstår ikke blot som en stor klods. Kabinettet er fremstillet af plastik, mens skærmlåget består af aluminium med indlejret ROG-logo, der flankeres af to orange belyste slidser.

Se også:  MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G

De gyldne toner går igen flere steder på den bærbare. Stykket bag skærmlåget og udluftningsfinnerne i den velvoksne køleløsning bagtil minder farvemæssigt om kobber. Rødt lys stråler ud mellem nogle af køleribberne.

Designet skiller sig ud fra mængden, i åbnet tilstand er det dæmpet men varieret, således at øjet holdes fanget. Tastaturdelen med håndledstøtten er beklædt med et gummilignende materiale, der er bekvem at hvile hånden på.
 
Vild hardware og køling
Asus ROG G752VY strutter af vildskab, den firkernede processor på 2,6 GHz kan gå op til 3,6 GHz. De 16 GB ddr4-ram kan udvides til hele 64 GB.
Det anvendte GeForce GTX980M grafikkort med de 4 GB gddr5-hukommelse, er det vildeste grafikkort til bærbare lige nu.

Asus har derfor indbygget en heavy duty køleløsning med vapor champer og heatpipes, plus dedikeret køling af processor og grafikkort. Asus påstår desuden, at løsningen med de to blæsere kan frasortere og udstøde støv, så systemet ikke støver til.
 
Fuld fart over stepperne  
ROG G752VY er noget af et fartmonster, takket være hardwaren. Det fremgår af diverse benchmarks, den bærbare er blevet underkastet. Ydelsen er i top, uanset hvad man sætter den bærbare til.
En score på 6900 i PCMark 8 Creative accelerated er i den helt tunge ende, hvilket en score på 4924 i PCMark 8 Home accelerated også er. Her spiller den uvirkeligt hurtige NVMe PCI-E M.2 ssd ind, den sekventielle læsehastighed er 1.567 MB/s, og den sekventielle skrivehastighed er 1.244 MB/s. Den gennemsnitlige søgetid er 0,037 ms.

Se også:  Test: Asus ROG Strix GTX 1080

Den bærbare er vildt hurtig til diverse opgaver og har tilmed en 1 TB harddisk til lagring. Spil er selvfølgelig det centrale. Her scorer ROG G752VY 8295 point i 3DMark Fire Strike benchmarken. Hvilket er virkeligt godt for en bærbar computer.

Del denne