Home » Bærbar computer » Svigtende hestekræfter
Svigtende hestekræfter

Svigtende hestekræfter

Share

Den er stor, den er flot, og den har gode specifikationer. Men den har ikke helt den forventede ydelse

Toshiba Qosmio F60 er en flot designet multimedie-bærbar, som har nogle imponerende specifikationer. Men de flotte specifikationer til trods, lever den ikke op til den forventning, redaktionen stillede op.

Noget af det, der fik os til at spærre øjnene op, var en 15,5″ skærm med TruBrite-teknologien fra Toshiba, et skrivbart blu-ray-drev, 500GB harddisk, muligheden for op til 6GB hukommelse, en Intel Core i5 430M processor og GeForce GT 330M grafikkort fra Nvidia.

Det måtte vi bare teste, ikke mindst når man tænker på, at prisen kommer til at ligge på omkring 10.000 gode danske kroner.

Utrolig flot design

Det første, vi kunne konstatere, var, at Toshiba ikke skuffede med designet. Qosmio F60 var utrolig flot og klart en bærbar, vi gerne ville ses med på favoritcafeen, til lan-party’et eller hvor vi ellers kunne finde på at lufte vores nyindkøb.

Den første mindre gode overraskelse kom dog, da vi satte os til rette og brugte tastaturet. Det var meget glat, og det havde ikke en speciel behagelig vandring. Faktisk lavede vi rigtigt mange slåfejl, mens vi arbejdede med det tastatur, hvilket irriterede os en del.

Men skulle Toshiba have ris for tastaturet, så skal de klart have ros for skærmen og lyden. Vores film stod knivskarpt på skærmen, og lyden hører til blandt det bedste, vi har hørt på en bærbar computer. Her var der virkelig ikke indgået nogen kompromiser, det var kvalitet hele vejen igennem.

Men pendulet svingede atter den anden vej, da vi satte vores benchmarks til at gennemtæske F60.

6084 3DMarks i 3DMark06 var som sådan en udmærket score, hvis computeren altså kostede et par tusinde kroner mindre. En computer til 10.000 kroner bør score mere end 6084 3DMarks, især når den kører på 64bit Windows 7.

Du er udmærket i stand til at spille 3D FPS-spil på denne computer, men hvis du sætter Crysis over, så skal du ikke forvente at skrue alt for meget op for detaljerne, før du vil opleve, at grafikken begynder at hakke gevaldigt i det. Vi havde forventet en langt bedre ydelse, og skuffelsen var målbar i testlokalet.

Det var den eneste af vores større benchmarks, vi fik til at køre på F60. Hverken 3DMarkVantage eller PCMarkVantage kunne afvikles på denne computer, og vi fandt aldrig rigtigt ud af, hvad problemet var.

Det lod os tilbage med to test.Dels en tur med Crysis i drevet, dels en tur med Battery Eater.

Ikke imponerende ydelse

Som vi havde forventet ud fra 3DMark06-scoren, var det ikke en imponerende oplevelse, vi fik, da vi satte gang i Crysis. Hvis vi holdt indstillingerne i spillet nogenlunde omkring middelkvalitet, eller helst lidt under, så fik vi flotte glidende bevægelser, og den gode TruBrite-skærm gør, at billedet er flot.

Men så snart vi skruede op for de grafiske indstillinger i Crysis, gik ydelsen markant ned. F60 har helt sikkert ikke de hestekræfter, der skal til for at køre 3D FPS-spil i høj opløsning.

Men den er altså en fryd at se film på. Desværre kræver det, at du er tæt på stikkontakten. For selvom vores batterilevetidstest nok viste, at den kørte pænt langt på en opladning, så var det ikke langt nok til, at vi kunne forvente at se en film færdig. Knap 1 time og 35 minutter på den hårdeste test i Battery Eater, og den test belaster ikke blu-ray-drevet.

Så – hvis du vil have en computer til film og spil, og du ikke kræver at dine 3D FPS-spil er i den maksimale opløsning, ja, så kan du sagtens investere i Qosmio F60. Men du skal forvente at bløde omkring 10.000 danske kroner for at få dyret hjem.

Her på redaktionen mener vi ikke, at pris og kvalitet hænger sammen. Nok er F60 flot og god at se film på, men det berettiger ikke den høje pris.


Qosmio F60
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
3

Alt om DATA siger

Toshiba laver flotte computere, men de er desværre også meget dyre. Og i dette tilfælde hænger pris og kvalitet bare ikke sammen.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
multimedie-laptop
Qosmio
Toshiba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S