Home » Sikkerhed » Svækket sikkerhed hos Apple: Virus på Mac er mere end femdoblet
Svækket sikkerhed hos Apple: Virus på Mac er mere end femdoblet

Svækket sikkerhed hos Apple: Virus på Mac er mere end femdoblet

Share

Apple-brugere kan ikke længere læne sig tilbage uden at tænke på virus og hackerangreb. Ny rapport viser, at virus på Mac OSX er femdoblet det seneste år

I løbet af det seneste år er der fundet mere walmare på Mac OSX end de sidste 5 år sammenlagt. Ikke mindre end 948 forskellige malware-programmer i Apples operativsystem er fundet i år sammenlignet med 180, der blev fundet mellem 2010 og 2014.

Det viser en ny rapport foretaget af Bit9 og Carbon Black

Der kan sættes spørgsmålstegn ved Apple som det sikre alternativ, og det er med god grund. I løbet af de seneste år har Apple fået endnu flere brugere, der både tæller privatpersoner og virksomheder. Især den store stigning for Mac-computer giver it-kriminelle blod på tanden.       
Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomheden www.anytech365.com vurderer, at vi i fremtiden vil se mange flere forsøg på hackerangreb, hvor phishing vil være blandt de førerende teknikker, som hackere vil anvende.

Se også:  Global politiindsats mod frygtet ransomware fører til adskillige anholdelser

“Især phishing-mails, hvor it-kriminelle forsøger at lokke fortrolige oplysninger ud af dig, bliver mere og mere udbredt. Får svindlerne bare én godtroende internetbruger til at klikke på et inficeret link, kan de så let som ingenting få adgang til bankkonti og passwords, forklarer Janus R. Nielsen.      

Det er især op til højtider, at it-svindlerne sender falske mails, der bl.a. udgiver sig for at være kendte organisationer.

“Svindlerne vil bede dig om penge til gode formål, lokke dig ind på en falsk internetside eller fortælle at du har vundet i et lotteri. Du må aldrig gå ind og bekræfte dine oplysninger og er du i tvivl om en mail fra en bestemt organisation er ægte eller ej, så kontakt organisationen med det samme”, siger Janus R. Nielsen.   

Se også:  Global politiindsats mod frygtet ransomware fører til adskillige anholdelser

Det er dog langt fra kun Apple-brugere, der skal være opmærksomme på phishing og hackerangreb.

Ifølge rapporten fra Bit9 og Carbon Black er Windows-brugere langt mere udsatte end Mac-brugere. Lægger man alle de malware-koder sammen, der nogensinde er fundet til Mac, vil det svare til, hvad der dukker op af walmare til Windows på en enkelt time.     

Men selvom der er fundet langt flere sikkerhedshuller hos Windows, er hverken Windows- eller Mac-brugere fredet fra de it-kriminelles tricks. Apples voksende markedsandel gør det mere attraktivt for it-kriminelle at få fingrerene i deres systemer.     

“I bund og grund er det vigtigste at tænke sig om og bruge sin sunde fornuft på nettet, og det er uanset hvilket styresystem du bruger”, siger Janus R. Nielsen.    


TAGS
hacker-angreb
virus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S