Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Suunto 7: Sports-ur med elegance

Dette nye sports-ur fra Suunto fungerer også fint som dagligdags smartwatch, løbe-ur og som tidsmåler – med en stor, lækker skærm på håndleddet.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Spænd Suunto 7 omkring håndleddet, og du bemærker straks den enorme skærm. Vi er vant til store skærme, tænk på Garmin Fenix 6 Pro, men Suunto 7 overrasker os med, hvor levende den ser ud.

Det smarte ur er mere end bare en stor skærm: Det leveres med downloadbare offlinekort, over 70 sportstilstande, musikstyring og alle de smarte funktioner, du vil forvente af et ur med Wear OS. Hagen ved det er, at du skal lægge næsten 4000 kr. for at få
fornøjelsen.

Suunto 7’s hardware er centreret om Amoled-berøringsskærmen, som er placeret under en Gorilla Glass-skærm. Skærmen har en opløsning, som er fin nok til at se billeder. Den har tilstrækkelig kontrast og lysstyrke til at være skarp under de fleste lysforhold.
Skærmen er en hybrid mellem berøring og en fire-knaps-navigation, hvilket kræver lidt tilvænning.

Du kan stryge i alle retninger fra hovedskærmen. For at vende tilbage skubber du i modsat retning, men er du havnet i en undermenu, skal du stryge til højre for at vende tilbage til forrige menu og derefter modsat for at vende tilbage til startskærmen. Knapperne til højre bruges også til at få adgang til menuer og til at bevæge sig op og ned i dem. Hvis det lyder forvirrende, så ja – det er det.

Et godt alternativ: Garmin Fenix 6 Pro

Dette ur overhaler Suunto 7 med fremragende byggekvalitet, høj præcision og det overordnede menusystem. Prisen får dog også en tak mere opad: fra 6699 kr.

Integration halter

Suunto 7 er første model med Googles Wear OS. Det betyder smarte funktioner og integrationer såvel som mange af de frustrerende aspekter ved operativsystemet. Det er ikke standard Wear OS i skrabet version, og Suunto har da også en rigtig fed funktion: Kort kan downloades og bruges offline. Naturligvis får du Google Fit/Assistent/Pay/Play-integration såvel som mange andre praktiske apps.

Dualiteten i ​​Suunto 7 består i, at Wear OS’ funktioner, fliser, urflade, integrerede apps osv., ændres i Wear OS-appen, mens sportsaktiviteter håndteres i Suunto-appen. Det er ikke umuligt at vænne sig til, men efterlader indtrykket af, at Suunto lancerede uret, før de havde gjort sig klart, hvordan Wear OS skulle integreres i Suunto-økosystemet.

Uret har over 70 sportstilstande, og det er her, Suunto brillerer. Vi har selvfølgelig ikke været igennem hver eneste tilstand, men under cykling og løb gav sensorerne os præcise målinger. GPS’en er omvendt sær: Den valgte rute så på kortet i Suunto-appen ud, som om vi var løbet gennem bygninger her og der uden at lægge mærke til det.

Når regnebrættet gøres op, har uret meget at byde på. Alligevel falder Suunto 7 mellem to stole på markedet for fitness-gadgets. Det er for dyrt og for veludstyret til blot at være en fitness-tracker, men til en vis grad også for tilbagelænet til at blive taget alvorligt som løbeur. Det er dyrere end mange af de nyere Apple Watch-modeller, men falder prisen lidt, vil vi varmt anbefale det.