Home » Bærbar computer » 2-i-1-computere [TEST]: Surface-klonerne tager kampen op
2-i-1-computere [TEST]: Surface-klonerne tager kampen op

2-i-1-computere [TEST]: Surface-klonerne tager kampen op

Share

Med Surface er det lykkedes Microsoft at skabe en helt ny kategori af pc’er, som er geniale, når der skal arbejdes på farten. Men Microsofts produkter er dyre. Så her er nogle bud på et alternativ

Et sikkert tegn på, at man har ramt noget rigtigt, er når alle begynder at efterligne. Det er Surface et godt eksempel på. For tiden er der stort set ikke en pc-producent, som ikke byder ind med en mere eller mindre direkte kopi af Microsofts 2-i-1’er. Konceptet er identisk, men konkurrenterne er typisk billigere. Så kan det betale sig at spare pengene, eller skal du hellere holde dig til den ægte vare?

Tastaturet med i pakken

Den største svaghed ved Surface Pro er prisen. Maskinen er ikke billig i sig selv og for at få fuldt udbytte af den, skal du købe et tastatur til over tusind kroner ved siden af. Det er et tastatur, som er så essentiel en del af Surface-oplevelsen, at man ikke kan forestille sig den uden.

Se også:  Lenovo ThinkBook 14” [TEST]: Livsstilslækker laptop til seriøs business

Microsoft har forsøgt at lave billigere versioner af Surface, men er ikke lykkedes særlig godt med det – og jo billigere maskinerne var været, jo mere har merprisen for tastaturet syntes grotesk.
Konkurrenterne har heldigvis spottet denne svaghed, så samtlige af de tre, vi tester, sælges med tastatur som en fast del af pakken.

Pennen – som for de fleste udgør en mindre vigtig del af oplevelsen – sælges dog i visse tilfælde som tilbehør, der skal skaffes ved siden af.

Variation over samme format

Grundlæggende er der tale om maskiner af identisk format – 12″-skærm ligesom Surface Pro – men udformningen varierer. Acer og Lenovo har stander bagpå, som klappes ud for at stille maskinen oprejst, men Huawei er en traditionel tablet, der skal holdes oprejst af tastaturet, som foldes bagved for at støtte den.

Det er en lidt mere omstændelig og ustabil løsning, som heller ikke giver samme fleksibilitet som hos de andre, der kan justeres til at stå næsten helt oprejst eller ligge næsten helt vandret.

Se også:  Huaweis nye bærbar har stærkt batteri og skarp 3K-skærm

Huaweis maskine er til gengæld slankere, lettere og lidt mere fiks i designet end de andre, omend Miix 510 også er en lækker maskine. Switch 3 er lidt tung og kluntet med temmelig meget spildplads omkring skærmen og en ret buttet profil.

Tastaturerne klikkes nemt på med en magnet-mekanisme – ligesom på Surface. Kvaliteten er imponerende hos både Acer og Lenovo. Tasterne er faste og solide, med fin størrelse og tilpas mellemrum. Trackpads’ene er også af udmærket kvalitet, hvilket ligeledes gælder for Hua-wei, der ellers halter noget, når det gælder tastaturet. Tasterne er lidt slappe i det, og manglen på mellemrum gør, at man nemt kommer til at ramme forkert.

Ligesom hos de to andre, er der gjort plads til, at man kan presse enden af tastaturet op mod skærmen for at vinkle det i en skrå og mere behagelig retning. Men i modsætning til de andre, klikker Huawei-tastaturet sig ikke fast i denne position, og så kan det ikke rigtig bruges til så meget.

TAGS
2-i-1-computer
Laptop
Surface
tablet-hybrid

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S