Surface 3: Mobil multimaskine til masserne

Surface 3: Mobil multimaskine til masserne

Share

Microsofts fleksible Surface-tablet har fået en lettere og billigere lillebror. Kræfterne er færre, men er den stærk nok til at klare hverdagens opgaver? Vi testede den nye Surface 3

Surface-maskinerne har på mange måder sat standarden for, hvordan en 2-i-1-maskine skal skæres. Med den seneste i rækken – Surface Pro 3 – fik Microsoft for alvor overbevist os om, at vi ikke længere behøver både en bærbar og en tablet, men kan klare det hele med en slank hybridmaskine.

Prisen på over 6000 kroner kan dog være svær at sluge for den almindelige private bruger, men med Surface 3 har Microsoft skabt et billigere og mere kompakt alternativ til dem, der ikke har behov for store processorkræfter.

Velkendt design

Med sit solide magnesiumdesign ligner den sin professionelle slægtsfælle og har også den karakteristiske Kickstand på bagsiden. Vægten er nede på 622 gram og tykkelsen blot 8,6 mm, hvilket gør, at Surface 3 ligger mærkbart lettere i hånden end sin storebror.

Skærmstørrelsen på 10,8” er dog større end de fleste tablets og ganske velegnet til både arbejde og underholdning. En opløsning i Full HD gør, at billedet står skarpt, mens ClearType-teknologien sikrer, at farverne vises flot.

Maskinkraft i mobilklassen

Det, der for alvor adskiller den nye maskine fra Surface Pro 3, er, at den kører på mobilprocessorer fra Intels Atom-sortiment i stedet for almindelige pc-processorer.

Vores benchmark-test viste anstændige resultater. Selvom vi er langt fra ydelsen i en Core-i7, var der alligevel nok råstyrke i den lille pc til at klare video, internetsurfing, lettere arbejdsopgaver og alt det, man som almindelig bruger plejer at anvende en pc til.

Se også:  Nu kommer Surface Book til Danmark

Mens maskinkræfterne ikke matcher Surface Pro 3, er batterilevetiden derimod bedre. Selvom du ser video og arbejder intensivt, kan du forvente 10 timers batterilevetid.

Dog er den ikke særlig hurtig til at lade op, og vi oplevede også, at batteriet kan tabe strøm, selvom Surface er sat i stikkontakten, hvis man presser maskinen meget.

Mere end bare en tablet

Surface har også flotte forbindelsesmuligheder. Få andre tablets er forsynet med USB 3.0-port i fuld størrelse eller en Mini DisplayPort. Opladningen sker via miniUSB-port, og der er desuden microSD-kortlæser på bagsiden. De mange tilslutninger giver stor fleksibilitet. Dertil kommer 8 MP-kamera på bagsiden og 5 MP-kamera på fronten.

Arbejd uden begrænsninger

Hvad der udmærker Surface i forhold til iPad- og Android-konkurrenterne, er at man har adgang til det velkendte Windows-miljø, som de fleste af os kender fra arbejdscomputeren og i mange tilfælde også fra den private pc.

Selvom enkeltheden i betjeningen og adgangen til apps så ikke helt matcher disse systemer, giver det den store fordel, at du altid kan tilgå dine dokumenter og arbejde med de programmer, du kender. På den måde er Surface overlegen som mobil arbejdsmaskine.

Surface 3 leveres endda med et års abonnement på Office 365 Personal, så du direkte ud af pakken kan arbejde i Outlook, Word, Excel og PowerPoint samt får adgang til 1 TB lagerplads i skyen med OneDrive.

I modsætning til tidligere ”light-udgaver” af Surface er det den fulde version af Windows med fuld adgang til Windows-apps og skrivebordsprogrammer. Den aktuelle version er Windows 8.1, men den kan gratis opgraderes til Windows 10.

Se også:  Mac vs. PC - Hvem er bedst?

En komplet Surface koster

Da Surface egner sig godt som arbejdscomputer, er det svært at forestille sig maskinen uden et tastatur. Det er Microsofts også leveringsdygtige i. Deres Type Cover er et yderst gennemført og solidt tastatur, som nemt klikkes på Surface med en magnetmekanisme.

Prisen er blot temmelig pebret. Tilkøber du et Type Cover til din Surface 3, er den pludselig ikke så billig længere, hvis du sammenligner med en almindelig laptop af anstændig kvalitet.

Du kan dog tilkoble ethvert Bluetooth-tastatur, og Type Cover kan derfor betragtes som luksustilbehør for den, der ønsker den komplette Surface-oplevelse.

Tilstrækkelig for de fleste

Med Surface 3 har Microsoft skabt en yderst mobil hybridmaskine, der vil være i stand til at dække behovet for langt de fleste brugere – såvel private som professionelle.

Gaming og avancerede grafikopgaver kan du godt glemme at foretage på den. Her vil det være Surface Pro 3, du skal have fat i. Den er fortsat en overlegen maskine, når det kommer til råstyrke og tekniske finesser. Men den vil fremover være en niche-enhed for de særligt krævende.

I hvert fald er det svært at forestille sig, at det ikke vil være Surface 3, der får tag i den brede masse, som til overkommelige priser nu endelig kan få fingrene i en fuldt fungerende version af Microsofts velskabte hybrid-maskine.

Surface 3

Alt om DATA siger

Du får ikke samme kræfter som i Pro-versionen, men generelt set klarer Surface 3 sig ganske udmærket til både arbejde og hjemmebrug. Batterilevetiden er desuden glimrende, og skærmen står klart og flot.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Microsoft Surface Pro 4 m3 4GB 128GB priser
Del denne