Home » Bærbar computer » Supertynd og superhurtig
Supertynd og superhurtig

Supertynd og superhurtig

Share

Toshiba har skabt en ultratynd netbook med dobbeltkernet ARM-processor, ssd-harddisk og Android 2.1 som styresystem

I princippet er der tale om en smartbook. En bærbar med altid-online 3G-opkobling, linux-baseret styresystem og ARM-baseret processor.

Typisk forbinder man dog smartbooks med lommecomputere som Sagemcom Spiga. Størrelsesmæssigt befinder den 10.1 tommer store Toshiba AC-100 sig dog nærmere i netbook-klassen, mens det slanke design og dens vægt på blot 870g i stedet indikerer ultratynd notebook. Forvirret?

Hvordan man end klassificerer den, er der tale om en bærbar computer, der, i hvert fald på papiret, er toptrimmet til webbaserede opgaver. Ved at kombinere en ARM-baseret dual-core processor med ssd-harddisk, 3G-modem og Android 2.1 som styresystem har Toshiba skrabet det overflødige fedt væk og tilføjet rigeligt med kræfter til at klare de gængse web-opgaver.

Processoren, Nvidias Tegra 250, har en clockfrekvens på op til 1.0GHz og er blandt de første ARM Cortex-A9 baserede cpu’er med to kerner. Sammen med en hurtig ssd-harddisk på op til 32GB, burde den kunne levere en sund ydelse, mens 3G-opkoblingen sørger for at du konstant er online.

Med Android som styresystem slipper man samtidig for et tungt og langsomt startende OS som eksempelvis Windows, og kan i stedet komme direkte til sagen. Toshiba hævder således, at maskinen ikke skal bruge længere end et sekund til at vågne op fra standby.

Producenten lover desuden op til 8 timers batterilevetid, og giver dig 512MB ram, Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11 b/g/n), mobilt bredbånd, usb- og mini-usb-indgang, kortlæser, HDMI-udgang og 1.3 megapixel webcam med integreret mikrofon.

Toshiba AC-100 forventes ude på det europæiske marked (det indbefatter forhåbentligt også det danske) i efteråret og vil formentligt koste omkring 3.000 kroner.


TAGS
AC100
smartbook
tegra 2
Toshiba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S