Home » Skærm » Supertynd skærm med masser af indstillingsmuligheder
Supertynd skærm med masser af indstillingsmuligheder

Supertynd skærm med masser af indstillingsmuligheder

Share

Philips leverer traditionelt rigtig gode skærme og har nu sendt en ultratynd skærm på gaden. Kvaliteten er høj og strømforbruget lavt

Den nye Brilliance 224CL fra Philips er nok den tyndeste 22″-skærm, vi endnu har set her på redaktionen. Philips har formået at gøre denne led-skærm så tynd som bare 1 cm på det tykkeste sted, når vi altså kigger bort fra foden, der hører med til hele systemet.

For en af måderne, Philips har formået at gøre skærmen så tynd på, er ved at flytte al elektronikken fra skærmen ned i foden. Så foden er ikke længere en separat enhed, den er fastmonteret på skærmen.

Men nok er skærmen tynd, let er den altså ikke. Den checker ind på ikke mindre end 2,57 kg, hvilket overraskede os en del. Normalt så vejer skærme ikke så meget. Og når den er så tynd, så havde vi faktisk forventet en lettere skærm. Ikke at det betyder det store, det er jo ikke meningen, at skærmen skal bæres rundt hele tiden.

Energibesparende

En af de ting, som Philips slår på tromme for, med denne skærm er, at den er energibesparende. Selv skriver producenten, at den bruger 20,38 watt, når den er tændt, og 0,3 watt i såvel standby- som slukket tilstand.

Se også:  Her er det første tv med smart lydplatform

Umiddelbart lå strømforbruget i vores testopstilling på 25,1 watt i tændt tilstand. Men ved at lege lidt med de strømbesparende funktioner, der følger med i kontrolprogrammet, kunne vi faktisk godt få skærmen ned under 21 watt, ja, helt ned på 15,5 watt. Men så var skærmen også meget lyssvag og ikke en indstilling, vi vil anbefale. Men det var altså muligt.

Vi målte et strømforbrug på 0,2 watt i slukket og i standbytilstand, hvilket er meget pænt. Så denne skærm er ikke en, der vil æde husholdningsbudgettet op på grund af strømforbrug.

Men skærmen er andet og mere end bare en tynd strømbesparende skærm. Skærmbilledet står kanonskarpt på det, og medmindre du bruger de mest hysteriske strømbesparende indstillinger, så er det virkelig en fryd at kigge på denne skærm.

Det stykke software, der følger med skærmen, og fra hvilken du styrer skærmens funktioner, hedder SmartControl Premium, og her har du virkelig styr over skærmen og dens funktioner.

Du kan lave de gængse indstillinger, såsom lysstyrke, kontrast, fokus og så videre. Du kan også gå ind og lege lidt mere med farveindstillingerne og på den måde optimere skærmbilledet, så det passer dig bedst muligt.

Se også:  Her er Philips nye top-tv - B&W-højttalere, multirums-lyd og kunstig intelligens

Der er også en kalibreringsmenu, hvor du kan kalibrere skærmen. Det er en lang og besværlig proces, men det er tiden værd. Du får virkelig indstillet skærmen optimalt.

Lås skærmen

Gemt nede i menuerne var der så en anden sjov, men faktisk også ret god funktion, nemlig muligheden for at låse skærmen. Punktet kaldes for ’Theft Deterrence’, og selvom det ikke forhindrer en tyv i at rende med din skærm, så forhindrer det ham ret effektivt i at bruge den.

Hvis du aktiverer dette menupunkt, så skal du angive en pinkode, som skal bruges til at låse skærmen op med, bliver den stjålet. Skærmen opdager nemlig nu, om den bliver koblet fra din computer, og når den så bliver koblet til en anden computer, vil den kun virke, hvis den rigtige pin-kode bliver tastet ind. Det er da smart – en funktion, der klart tæller op i den samlede score.

Endelig skal vi lige sige, at det undrede os, at skærmen var udstyret med vga-tilslutning, men ikke med dvi-tilslutning. Heldigvis var der en hdmi-port, men vi savnede nu alligevel dvi-porten.


Philips Brilliance 224CL
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Vores nye favoritskærm. Den er strømbesparende, har et fantastisk billede og vildt mange indstillingsmuligheder. At prisen samtidig er lav, gør jo kun det hele bedre.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Philips
strømbesparende

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S