Superhurtigt lager

Superhurtigt lager

Share

Hvilken lagerløsning virker bedst for dig?

Der var engang, da der kun fandtes én enkel løsning, når det gjaldt computerlager. Den trofaste og flittige harddisk. Lyden af pladerne, der vågnede til live, har utvivlsomt sat gang i humøret hos mangen en spiller, der vidste, at i løbet af blot ti-femten minutter kunne 32-bit-spilleriet gå i gang. Selvom teknologien i dag virker gammeldags, blev den udviklet eksponentielt. Først kom IDE, så fik vi SATA, og så kom anden generation af SATA efterfulgt af SATA revision 3.0, der var højdepunktet inden for SATA-teknologi. Teknikken var udviklet med henblik på at sikre support og kompatibilitet med alle fremtidige lagerenheder til den næste generation af HDD-enheder.

Men der skete noget, som skulle få indflydelse på menneskehedens udvikling. Noget, der lignede en revolution. I 2008 lancerede Intel X25-M SSD, der var en af de første kommercielt tilgængelige ssd’er. Pc-entusiasterne blev begejstrede over pyramidalske hastigheder på op til 250 MB/sek. læsning og 100 MB/sek. skrivning. Det bredte sig som en steppebrand: Inden længe skulle vi alle bruge den typiske kombination – eftersom ssd-lager var absurd kostbart dengang, var den mest udbredte opsætning en ssd til operativsystemet og en traditionel harddisk til alle spil, medier og andre filer. Men selv SATA 3 havde sine begrænsninger. Med tiden fortrængte ssd-hastighederne den aldrende platform og tvang producenterne til at finde nye og opfindsomme løsninger på dette irriterende problem.

Hvis vi spoler hurtigt frem til 2016, har situationen fuldstændig ændret sig. Det viser sig, at producenterne ikke bryder sig om flaskehalse. For at sige det ligeud hader de dem.

Vi lever nu i en tid, hvor der er raid 0-arrays, M.2-drev, pci-e-kort og alle mullige former for fremtidsteknologi lige om hjørnet. Lad os for en stund glemme Moores lov og i stedet fokusere på accelerationen af ssd-hastighed og kapacitet. Hvilke herlige lagerløsninger står til vores rådighed i dag? Hvad bør man vælge? Og hvor meget får man i grunden for pengene?

Det kan du læse her.

I de seneste 20 år har lagerbegrebet ændret sig meget. Fra harddiske og IDE-forbindelser til alle tre generationer af SATA: Det har alle dage været forbindelsesstandarderne, som var flaskehalsen

Når det gælder lager, er der altid begrænsninger. Tro ikke på, hvad de siger – man kan ikke downloade mere ram.

Når det gælder lager, er der altid begrænsninger. Tro ikke på, hvad de siger – man kan ikke downloade mere ram.

1 2 3 4 5 6 7 8 9Næste

Del denne