Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Super-billig computer

Drop de dyre løsninger, hvis du vil glæde et familiemedlem med en bærbar computer i julegave.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Morfar (eller mormor) har ofte ingen glæde af de mest avancerede løsninger. De gør bare computerverdenen endnu sværere. Vælg i stedet en prisbillig, bærbar netbook (de meget små bærbare), som lige akkurat er så gammel, at den ligger i den laveste ende af forretningernes prisskala. Specifikationerne var top-top for to år siden, og den er stadig rigelig hurtig til internet og basisbrug.

Hvis du ligefrem kan få fat i en af de større notebooks af lidt ældre dato, som forretningen ikke kan slippe af med, er det bestemt værd at overveje. Så kan du måske få en maskine med styresystemet Windows XP, som morfar kan være mere vant til end det nyere Windows Vista.

Og så bruger du den stille juledag i familiens skød til at fylde den nye computer med herlig, gratis software. Sikkerheden klarer du allerførst. Det sker ved at downloade og installere AVG 9.0 (www.avg.com), der er næsten lige så god som de antivirusprogrammer, der koster en årlig betaling.

Dernæst køber du den danske version af Microsoft Office. Den koster så godt nok omkring 700 kroner, men så er der også alt, hvad morfar skal bruge – tekstbehandling, regneark og meget andet.

Billedbehandling af fotos fra bedsteforældrenes nye digitalkamera klares efter lidt instruktion med det ligeledes gratis Gimp-program (http://www.gimp.org)).

Slut af med at opgradere den medfølgende Internet Explorer-browser. Hent Microsoft Outlook Express mailprogrammet, hvis ikke det ligger i computerens softwaresamling, og sæt programmet op. Så er morfar i gang – og du stiger i familiegraderne!

Hvor meget sparer du så ved at gøre morfar glad? Ja, en god standard-notebook med moderne, velfungerende betalingssoftware koster typisk mellem 5.000 og 10.000 kroner. Løsningen med en lidt ældre netbook eller notebook og mestendels gratis software fås for lidt over 2.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere