Home » Bærbar computer » Super-billig computer
Super-billig computer

Super-billig computer

Share

Drop de dyre løsninger, hvis du vil glæde et familiemedlem med en bærbar computer i julegave

Morfar (eller mormor) har ofte ingen glæde af de mest avancerede løsninger. De gør bare computerverdenen endnu sværere. Vælg i stedet en prisbillig, bærbar netbook (de meget små bærbare), som lige akkurat er så gammel, at den ligger i den laveste ende af forretningernes prisskala. Specifikationerne var top-top for to år siden, og den er stadig rigelig hurtig til internet og basisbrug.

Hvis du ligefrem kan få fat i en af de større notebooks af lidt ældre dato, som forretningen ikke kan slippe af med, er det bestemt værd at overveje. Så kan du måske få en maskine med styresystemet Windows XP, som morfar kan være mere vant til end det nyere Windows Vista.

Og så bruger du den stille juledag i familiens skød til at fylde den nye computer med herlig, gratis software. Sikkerheden klarer du allerførst. Det sker ved at downloade og installere AVG 9.0 (www.avg.com), der er næsten lige så god som de antivirusprogrammer, der koster en årlig betaling.

Dernæst køber du den danske version af Microsoft Office. Den koster så godt nok omkring 700 kroner, men så er der også alt, hvad morfar skal bruge – tekstbehandling, regneark og meget andet.

Billedbehandling af fotos fra bedsteforældrenes nye digitalkamera klares efter lidt instruktion med det ligeledes gratis Gimp-program (http://www.gimp.org)).

Slut af med at opgradere den medfølgende Internet Explorer-browser. Hent Microsoft Outlook Express mailprogrammet, hvis ikke det ligger i computerens softwaresamling, og sæt programmet op. Så er morfar i gang – og du stiger i familiegraderne!

Hvor meget sparer du så ved at gøre morfar glad? Ja, en god standard-notebook med moderne, velfungerende betalingssoftware koster typisk mellem 5.000 og 10.000 kroner. Løsningen med en lidt ældre netbook eller notebook og mestendels gratis software fås for lidt over 2.000 kroner.


TAGS
julegave
netbook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S