Home » Guide » Styr pc’en med håndbevægelser
Styr pc’en med håndbevægelser

Styr pc’en med håndbevægelser

Share

Vi viser, hvordan du styrer din pc med StrokesPlus

Når man styrer sin computer, arbejder man som regel med mus og tastatur, selvom touch-skærme nu også vinder frem. Normalt bruger man en mus til at udføre et begrænset antal hand-linger i brugerfladen, såsom at klikke på ikoner og vælge menufunktioner. StrokesPlus er et gratis værktøj, der gør det muligt at tegne gestus med en mus og bruge dem til at udløse en lang række forskellige handlinger. Man kan for eksempel konfigurere programmet til at starte Internet Explorer, når man tegner et E med musen. Der er endeløse muligheder.

Vi har fundet et glimrende freewareprogram, og vi var ikke længe om at blive forelskede i det. Vi holder navnlig af, at man kan gøre tingene så enkle eller så komplicerede, som man har lyst til.

Man kan bruge StrokesPlus til blot at starte andre programmer, men det kan også bruges som et tidsbesparende værktøj til at udløse en række forskellige hand-linger med en enkelt bevægelse. Man kan også bruge modifikatortaster som [Ctrl] og [Alt] til at und-gå, at man kommer til at aktivere bevægelser ved et uheld.

Se også:  Droner [STORTEST]: Droner der dur til noget

Læs også: Sådan styrer vi computeren i fremtiden

[pt id=’2024723′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Klik på billeder for at forstørre.”‘]

Klik på billeder for at forstørre.

Fyr op under computerarbejdet med dine egne gestus

1. Download StrokesPlus
Åbn din webbrowser, og gå til www.strokesplus.com. Du kan downloade den nyeste udgave af softwaren ved at klikke på linket ‘Forum’ og vælge Downloads-forummet. Klik på det link, der fører til den nyeste version af programmet, og klik ‘Set up package download’ for 32- eller 64bit-versionen af StrokesPlus.

[pt id=’2024713′ size=’large’ link=’file’]

 

2. Installer programmet
Dobbeltklik på den msi-fil. der er blevet downloadet, og klik ‘Next’ efterfulgt af ‘Next’ igen. Klik ‘Next’ en gang til, og klik ‘Yes’, hvis der kommer en User Account Control-advarsel.

Se også:  Stort sommertema – sport, ferie og festival: Her er redaktørens udvalgte produkter

Vent på, at installationen slutter, og klik ‘Close’, før du kører StrokesPlus fra Start-menuen. Du skal muligvis klikke ‘Yes’ for at få programmet til at køre.

[pt id=’2024714′ size=’large’ link=’file’]

 

3. Afprøv gestus
StrokesPlus rummer nogle færdige gestus, der viser, hvad det kan. Med dem kan du prøve, om det virker rigtigt. Hold den højre museknap nede, og skriv bogstavet M på skærmen.

Når du slipper museknappen, vil du bemærke, at pc’ens lyd er slået fra. Du kan slå lyden til igen ved at gentage gestussen.

Læs også: Touchskærms-revolutionen

[pt id=’2024715′ size=’large’ link=’file’]

 

4. Se eksisterende gestus
Vi har nævnt, at der er indbyggede gestus, som man kan bruge med det samme.

Du kan få en liste over dem ved at højreklikke StrokesPlus-ikonet i proceslinjens beskedområde og vælge ‘Actions’ i den menu, der kommer frem. Nu får du en ret lang liste over forud definerede gestus på venstre side af skærmbilledet.

[pt id=’2024716′ size=’large’ link=’file’]

 

5. Lav om på modifikatorer
Hvis du klikker på en af handlingerne til venstre – såsom ‘Minimize window’ – ser du til højre den gestus, der udløser den.

Hvis du tror, at du kan komme til at udløse denne gestus ved et uheld, kan du klikke i boksene ud for modifikatortaster som [Ctrl], [Alt] og [Shift]. Så bliver denne gestus kun genkendt, hvis disse taster bliver brugt.

[pt id=’2024717′ size=’large’ link=’file’]

 

6. Vælg nye gestus
Hvis du ikke bryder dig om en bestemt gestus, kan du vælge en af de andre, der allerede er defineret.

Vælg en handling i listen til venstre, og åbn Gesture-menuen midt i vinduet, før du vælger den gestusform, du vil bruge. Man kan bruge en gestus til en hvilken som helst handling, men man kan kun bruge en ad gangen.

[pt id=’2024718′ size=’large’ link=’file’]

 

7. Opret gestus
Du kan også oprette dine egne gestusformer, hvis du ikke kan lide dem, der er knyttet til en handling. Klik på knappen ‘New’ efterfulgt af ‘OK’, og brug så den højre museknap til at tegne den nye gestus, som du vil oprette.

Skriv et passende navn på den nye gestus, og klik på knappen ‘Save’ for at komme tilbage til hovedvinduet.

[pt id=’2024719′ size=’large’ link=’file’]

 

8. Opret en handling
Du kan oprette en handling for nemt at starte en applikation som Windows Media Player. Klik på knappen ‘Add action’, og skriv et passende navn, før du klikker ‘OK’.

Brug nu Gesture-sektionen til at oprette en ny gestus eller vælge en eksisterende. Du kan også specificere eventuelle tastaturmodifikatorer ved at klikke i de relevante bokse.

[pt id=’2024721′ size=’large’ link=’file’]

 

9. Definer handlingen
I menuen Available Actions vælger du ‘acRunProgram’ under Utility Actions og klikker ‘Insert’.

I Lua Script-sektionen erstatter du stien med C:\Programmer\Windows Media Player\wmplayer.exe, parametrene med “”, sekunder med 0 og stil med 3 som vist ovenfor. Klik derefter ‘Close’.

[pt id=’2024720′ size=’large’ link=’file’]

 

10. Spring ud som kreativ
StrokesPlus er et utrolig alsidigt værktøj, og der er næsten ingen grænser for, hvad det kan bruges til. Der er masser af handlinger, som du kan bruge, og dem kan du tilpasse efter behov. Men du kan også lave dine egne, og programmet kan skræddersys, så det virker, som du ønsker.

[pt id=’2024722′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
gestus
Guide
strokeplus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S