Home » Betalingssoftware » Styr på de vedhæftede filer med PDF-porteføljer
Styr på de vedhæftede filer med PDF-porteføljer

Styr på de vedhæftede filer med PDF-porteføljer

Share

Samler du dokumenter og andre filer til en PDF-portefølje, gør du livet meget lettere for dem, der modtager din mail med vedhæftede filer.

Du kender det sikkert alt for godt. Du modtager en mail med en hel flok dokumenter og andre filer vedhæftet. Men hvilken rækkefølge skal de læses i og hvorfor? Og hvilke dokumenter er vigtige, og hvilke er ”nice to know” eller måske blot med som referencelæsning?

PDF-portefølje giver overblik

Har du investeret i Adobe Acrobat X, kan du med fordel samle alle de dokumenter, der skal vedhæftes til din mail i en såkaldt PDF-portefølje. Det er en særlig PDF-fil, der gør det muligt at præsentere de enkelte dokumenter på en mere overskuelig måde, så det bliver klart, hvilken rækkefølge de skal læses i, og hvilke dokumenter, der er vigtigst.

Få informationer retur fra modtagerne

Du kan tilmed ”vedhæfte” hjemmesider, formularer og andre elementer i PDF-porteføljen, så modtageren kan melde tilbage til dig, når de har læst og udfyldt de vedhæftede dokumenter. Dermed bliver det ikke alene muligt at give bedre overblik over de vedhæftede filer, du kan også få informationer retur fra modtagerne.

Se også:  Gratis Adobe-plugin giver bedre PDF-værktøjer i Chrome-browseren

Håndterer de fleste filformater

En PDF-portefølje kan indeholde alle mulige former for filformater, f.eks. Word-dokumenter, PDF-filer, billeder og selv Excel-regneark. Har modtageren de fornødne programmer installeret, kan de åbne og bearbejde filerne direkte fra PDF-porteføljen. Ændringerne gemmes lokalt, så du har ikke mulighed for at modtage portefølje-filen retur med redigerede dokumenter, med mindre modtageren også har Adobe Acrobat X installeret.

Kræver Adobe Reader 10

Porteføljen vedhæftes til mailen som en enkelt PDF-fil og kræver, at modtageren som minimum har Adobe Reader X installeret på computeren, for at han eller hun er i stand til at åbne portefølje-filen. Har modtageren ikke installeret den nyeste Adobe Reader, bliver der vist en advarsel med et link til download af Adobe Reader X.

Se også:  Gratis Adobe-plugin giver bedre PDF-værktøjer i Chrome-browseren

Vedhæft som en almindelig PDF-fil

Når du har oprettet og gemt din PDF-portefølje, kan du vedhæfte den til en mail enten inde fra Adobe Acrobat eller fra Windows Stifinder. Tilføj modtagerne, og skriv din meddelelse til dem. Klik på Send-knappen, og snart har modtagerne en meget mere overskuelig flok vedhæftede filer, end de er vant til.

Samler du dokumenter og andre filer til en PDF-portefølje, gør du livet meget lettere for dem, der modtager din mail med vedhæftede filer.

For at kunne oprette en PDF-portefølje skal du som minimum have Adobe Acrobat X.

[pt id=’2017267′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1. Åbn Acrobat og opret en ny PDF-porteføljeStart Adobe Acrobat og klik på Opret PDF-portefølje i opstartsvinduet eller vælg Filer-menuen | Opret | PDF-portefølje.”‘]
[pt id=’2017268′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2. Vælg designSom standard kan du vælge mellem fem forskellige design til din PDF-portefølje. Vil du sikre at modtageren har styr på rækkefølgen vælger du Lineær.”‘]

2. Vælg designSom standard kan du vælge mellem fem forskellige design til din PDF-portefølje. Vil du sikre, at modtageren har styr på rækkefølgen, vælger du Lineær.

[pt id=’2017269′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3. Vælg filerKlik på Tilføj filer-knappen og klik dig frem til de filer der skal inkluderes i PDF-porteføljen. Når filerne er markeret klikker du på Åbn-knappen.”‘]

3. Vælg filerKlik på Tilføj filer-knappen, og klik dig frem til de filer, der skal inkluderes i PDF-porteføljen. Når filerne er markeret, klikker du på Åbn-knappen.

[pt id=’2017270′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4. Se resultatetNu vises filerne i porteføljen sådan som modtagerne vil se dem. Du kan tilpasse opsætningen på forskellig måde. Gem filen og send den til modtageren som en almindelig PDF-fil.”‘]

4. Se resultatetNu vises filerne i porteføljen, sådan som modtagerne vil se dem. Du kan tilpasse opsætningen på forskellig måde. Gem filen, og send den til modtageren som en almindelig PDF-fil.


TAGS
Adobe Acrobat
Excel
Guide
pdf
Tips og trick
Word

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S