Home » Hovedtelefoner og højttalere » Studiehovedtelefoner [TEST]: Her kan du høre hver en detalje
Studiehovedtelefoner [TEST]: Her kan du høre hver en detalje

Studiehovedtelefoner [TEST]: Her kan du høre hver en detalje

Share

Skal lyden sidde lige i skabet, når du producerer musik, kræver det hovedtelefoner med en lyd så klar, at du kan lytte dig ind på de mindste detaljer. Vi tester tre stærke kandidater 

Trådløs forbindelse, støjreduktion, stemmestyring og andre smarte funktoner er standard i nye hovedtelefoner. I hvert fald dem, der er tiltænkt musiklytning. 

Men hovedtelefoner til musikproduktion eksisterer i en helt anden og lidt mere gammeldags verden. Her er ikke skyggen af moderne funktoner. Det er lyd-kvaliteten, der er det altoverskyggende fokus. Og den fås nu engang bedst med et godt kabel, store ørekopper og et åbent design, hvor lyden kan strømme frit ud, så enhver omkring dig kan lytte med. 

Med lydkvalitet menes den ”rene” lyd. En lydgengivelse, der er så neutral og ufarvet som mulig. 

Idealet er lineær lyd – en snorlige frekvensgang over hele spektret, så ingen frekensområder er fremhævet mere end andre. Dette er dog kun et ideal. I praksis vil der altid være udsving hist og her.

Hvis det skal være trådløst

Hvis du ønsker en trådløs og transportabel løsning, er danske AIAIAI TM-2 HD Wireless, som også er rettet mod musikproduktion, et godt bud:

AIAIAI TMA-2 HD Wireless [TEST]: Danske byg-selv-hørebøffer lyder som en drøm

De tre testdeltagere kommer dog så tæt på det lineære, at man fint kan sætte sin lid til dem, når der skal arbejdes professionelt med lyd. De giver en transparent og troværdig gengivelse, så du har de bedst mulige betingelser for at skabe en lydproduktion, der fremstår afbalanceret, når den kommer ud i lytternes små earbuds, Bluetooth-højttalere og andet lyttegrej med en mindre kontrolleret gengivelse.

Samtidig er der en detaljegrad, så man med præcision kan lytte sig frem til det, der eventuelt skal rettes og finpudses ned i de bittesmå detaljer.

Komfort fremfor mode

Hovedtelefoner som disse er arbejdsredskaber. De skal kunne bruges en hel dag, uden at man bliver træt af at bære dem. Designfilosofien er en ganske anden end consumer-hørebøffer, hvor modetrends og mobilitet vægter mindst lige så højt som komfort. 

De tre testdeltagere går dog hver sin særlige vej for at opnå den ideelle udformning. 


TAGS
Audio-technica
hovedtelefoner
musikproduktion
Ollo
sennheiser

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S