Powerbanks [Stortest]: Strøm til livet på farten

Powerbanks [Stortest]: Strøm til livet på farten

Share

At overleve mere end et par timer, uden en fungerende smartphone, er nærmest en umulighed i 2017. Så hvad gør du på en festival, når du er ved at dø af tørst, men står med en flad telefon, nul adgang til MobilePay og lange køer ved de alt for få ladestationer? Du bruger selvfølgelig din egen powerbank. Det er nemt og behøver ikke koste alverden.

Når man ikke er i nærheden af en stikkontakt, er det helt store, eksistentielle spørgsmål for mange af os: ”Hvor længe holder smartphonens indbyggede batteri?” Det bedste svar kan lyde noget i retning af: ”Det kommer an på, hvor meget du bruger din smartphone – og til hvad.” Mere lavpraktisk synes mange af os, at ”alt for kort” passer bedre til den oplevede virkelighed.

Se også:  Nu kommer iPhone X til Danmark - kan forudbestilles i morgen

Hvis du vil have smartphonens batteri-indikator til at opføre sig som tankmåleren i den amerikanske præsidentbil, kan du ikke gøre noget bedre end at optage alle dine festivaloplevelser i 4K-video og dele dem med vennerne – og resten af tiden bruge mobilen til at spille musik over dens indbyggede højttalere. Omvendt kan du komme i nærheden af fabrikkens løfter om batteritid, hvis du aktiverer samtlige strømsparefunktioner, sætter mobilen i flytilstand og ellers kun bruger den til livsnødvendig kommunikation.

Uanset hvad, er det svært at forestille sig en smartphone, der kan klare en festival uden mindst én strømtransfusion, og hvor skal den komme fra? Eksempelvis står der på Roskilde Festivals hjemmeside, at man i garderoben på mødestedet Agora kan finde gratis (sponseret af teleselskabet ”3”) stikkontakter til opladere op til 15 W, og herudover kan man leje en Volt-powerbank med ret til én daglig ombytning i hele festivalperioden for 200 kroner plus depositum.

Se også:  Guide: Beskyt din nye smartphone

Og så kan man medbringe sin egen powerbank. Sådan en smartphone-livline kan købes i mange forskellige størrelser og prisklasser. I denne stortest har Alt om DATA haft mere end 20 powerbanks gennem laboratoriet. Vi har bl.a. konstateret, at hvis man udelukkende fokuserer på prisen for en kapacitet på 1 Ah
(1000 mAh), kan man komme til at betale fra 19,75 kroner til 230,50 kroner – en forskel på 11,7 gange for den samme mængde strøm. Men som vi også skal se, er den billigste powerbank-kapacitet ikke nødvendigvis det bedste køb i alle situationer.

Del denne