Home » Hovedtelefoner og højttalere » Stortest: Surround i hørebøfferne
Stortest: Surround i hørebøfferne

Stortest: Surround i hørebøfferne

Share

Du behøver ikke at have et 5.1-højttalersystem for at nyde gribende lyd. Vi tester de nyeste surroundsound-hovedtelefoner

Meget taler for at investere i en hjemmebiograf med surroundsound-hovedtelefoner og en subwoofer. Når lyden kommer fra alle sider, kan du få mere ud af film og spil.

Den mest oplagte måde at opnå surroundsound på består i at slutte flere højttalere til pc’ens lydkort eller en kompatibel forstærker, men det er ikke altid praktisk.

Anskaffelse af fem – eller måske endda syv – højttalere plus en subwoofer kan være en pebret affære. Og hvis du vil være sikker på at få de bedste resultater, skal højttalerne være placeret korrekt, og det er nemmere sagt end gjort.

Se også:  Ledningerne kan nå 5 gange rundt om Månen: Kablede headsets sælger stadig stort hos Poly

Den korrekte placering og tilslutning af højttalerne tager tid, og lokaler med den forkerte form eller for små lokaler tilføjer yderligere komplikationer. Så er der naboer, samboer og ægtefæller, der ikke sætter pris på en buldrende lydoplevelse fra nabolokalet.

Der findes heldigvis en anden måde at få surroundsound på. Den er langt mere praktisk og økonomisk overkommelig: hovedtelefoner. Fascinerede surroundsound via to små højttalere, der er spændt fast på hovedet, lyder som en fantastisk ide, men producenterne af disse hovedtelefoner skal slide i det for at opnå samme effekt som et anlæg med mange højttalere.

Konkurrencen er hård, og nogle producenter hævder at kunne levere 5.1 eller 7.1 ”virtuel” surroundsound. Tallene er grebet ud af luften, for hovedtelefoner giver kun to kanaler, ikke seks eller otte, og surroundsound-effekten bliver enten frembragt via hardware eller software. Andre producenter undgår disse begreber og vælger i stedet det mere regelrette udtryk ”surroundsound”.

Se også:  Poly Voyager Focus 2 [TEST]: Krystalklare opkald uden støj

Vi har samlet et udvalg af de nyeste hovedtelefoner, der har forskellige tilgange til det fælles mål: surroundsound-underholdning.

Testene publiceres løbende i denne uge. Hold øje med boksen til højre.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Headset
surround-hovedtelefoner

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S