Home » Kamera » Stortest: Skarpe skud til rimelige priser
Stortest: Skarpe skud til rimelige priser

Stortest: Skarpe skud til rimelige priser

Share

Hvis du vil have flotte billeder på ferien, kan du ikke nøjes med din mobiltelefon. Så skal du have et rigtig godt kamera med høj opløsning og præcis optik. Denne kameratest er et godt udgangspunkt. Vi kigger på kvalitetskameraer i et overkommeligt prisleje 

Kameraet i mobilen er svært at undvære, når der skal skydes et billede her og nu. Men hvis det er vigtigt for dig at få mesterskud i kassen af de mange dejlige sommeroplevelser med familie eller venner, så skal du selvfølgelig have et rigtigt digitalt fotokamera med i bagagen.

Her vil du kunne lave langt mere spændende billeder. Motiver, hvor der er meget svagt lys, og hvor der et stort spænd mellem lys og mørke – kort sagt billeder med mere dynamik og spændvidde, hvilket præcis er det, som gør billedet mere interessant. Samtidig giver langt de fleste kameraer også mulighed for at filme i full HD-opløsning.

Se også:  Købeguide: Smart ferie med teknologi

Til denne kameratest har vi valgt kameramodeller fra 3500 til 5000 kroner, og i det prisleje finder du alt fra ultrakompakte kameraer med et enormt zoomområde til halvproffe modeller, hvor du kan skifte objektivet ud. De sidstnævnte er især henvendt til fotoentusiasten, der vil kunne skifte objektivet ud med en anden type, end det der følger med i pakken – når der er brug for at fange et helt særligt motiv. De entusiastbetonede kameraer skal man dog ikke lade sig skræmme af – de er ikke vanskeligere at betjene end kameraer med fast objektiv.

Under alle omstændigheder er vi imponeret over kvaliteten fra de fem producenter, som vi har udvalgt til testen. Og kan du ikke vente med at dele billederne på sociale medier, skal du blot vælge en model, der kan tilsluttes din smartphone direkte. Så kan du lægge billeder op på Facebook, Instagram, eller hvor du ønsker, umiddelbart efter at billedet er taget. Alle testdeltagere har en funktion, der på den ene eller anden måde gør dette muligt.

Se også:  Nydelse eller ydelse? – sommerens bedste sportsudstyr
Sådan bedømmer testholdet

Datatid TechLife giver alle testede produkter en karakter på mellem 1 og 5 stjerner på en række udvalgte punkter. Ved beregningen af ”Samlet vurdering” tillægges karakteren for ”Ydelse” samme vægt som alle andre karakterer tilsammen. ”Testvinder” er testens bedste produkt samlet set. ”Bedste Køb” er det produkt, som giver bedst valuta pr. investeret krone. Nogle produkter får desuden anerkendelsen ”Anbefaler” for særlig høj kvalitet.

Læs testene her:

Panasonic GF7

Canon G7 Mark II

Nikon Coolpix P900

Sony HX90V

Olympus E-M10 MKII

Selvom et kamera kun er 10 cm bredt, kan det godt have udskifteligt objektiv.

Selvom et kamera kun er 10 cm bredt, kan det godt have udskifteligt objektiv.


TAGS
ferie
Kamera
skarpe skud

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S