Stortest: Seks hårdkogte gaming-pc’er

Stortest: Seks hårdkogte gaming-pc’er

Share

Lad os præsentere seks forskellige bud på, hvorledes en nutidig potent stationær gaming-pc skal ’skrues’ sammen.  

Den anvendte hardware til gaming-pc’er, hører generelt til blandt den bedste inden for sit felt. Forskellen ligger i, hvorledes man er nået frem til målet og de prioriteter, der er foretaget undervejs.

Gaming-pc’er er et begreb, der mere eller mindre berettiget automatisk knyttes til stationære computere, hvis de er udstyret med en stærk processor og specielt et grafikkort af en vis styrke. Begrebet er lidt flydende, man kan også sagtens problemfrit spille et stort udvalg af computerspil på langt de fleste nyere computere, selvom de ikke betegnes gamingcomputere. Man skal bare helst have en computer med et mellemklasse grafikkort og opefter.

Men når der slås på, at der er tale om gamingcomputere, løftes folks forventninger til disse. Der er dog stor forskel på gamingcomputere. Mange computere, der bærer begrebet gamingcomputer, er kun til en vis grad i stand til at spille computerspil. De kan måske kun reelt klare computerspil i full HD og kan ikke klare meget mere end medium kvalitetsindstilling i en del spil.

Nogle spiltitler kan sågar være svære at få til at glide flydende, selvom man har købt en spritny gamingcomputer. Det er derfor en fornøjelse at kunne fastslå, at de seks gamingcomputere her i testen i højeste grad lever op til hypen om, hvad en gamingcomputer er.

Her får du stærke processorer og specielt kraftige grafikkort, der gør dig i stand til at spille snart sagt hvilket spil ved meget høje kvalitetsindstillinger.

Se også:  Acer Predator G9-793-76Z1 [TEST]: Rovdyr med fart på

Der er da også tale om stationære gamingcomputere til mellem cirka 12.500 kroner og 17.000 kroner. I den prisklasse må man naturligvis også kunne forvente den del. Alle seks deltagere er som noget ekstra også egnet til VR-spil. De kan også klare spil i høje opløsninger, men gaming i 4K-opløsning vil dog stadig i rigtigt mange tilfælde i praksis være uopnåelig.

Hvis man vil have et garanteret flydende gameplay i 4K, må man ofte ty til grafikkort nummer to, hvilket kan introducere en masse ubekendt for spiloplevelsen.

Sådan har vi testet

Vi har anvendt en blanding af diverse benchmarks og de to computerspil Skyrim og Gears of War 4 som eksempler på, hvorledes computerne håndterer spil.

Se også:  Lenovo Ideapad Y910 [TEST]: Sådan skal det gøres!

Vi har testet ved opløsningerne 1920 x 1080, 2560 x 1440 og 3840 x 2160, hvilket også gælder 3DMark. Udover direkte spilmålinger har vi isoleret, hvorledes det enkelte stykke hardware klarer sig, hvilket påvirker den samlede ydelse. Vi har naturligvis også kigget på de andre kvaliteter.

Så forskelligt kan samme mission udmønte sig. Nogle har mere power end andre, nogle har bedre udvidelsesmuligheder, andre karakteristika varierer også, men alle er stærke gamingcomputere.

Så forskelligt kan samme mission udmønte sig. Nogle har mere power end andre, nogle har bedre udvidelsesmuligheder, andre karakteristika varierer også, men alle er stærke gamingcomputere.

 

Del denne