Home » Stationær computer » Stortest: Ekstreme gaming-pc’er
Stortest: Ekstreme gaming-pc’er

Stortest: Ekstreme gaming-pc’er

Share

De fleste stationære computere kan klare computerspil i forskellig grad. De fire, vi har kigget på her, er imidlertid monster-maskiner født til gaming. Men hvilken er den vildeste …

Denne test satte sig for at finde ud af, hvad kraftige gaming-computere i det noget høje prislag mellem 12.000 kroner og 16.000 kroner fører med sig. Hvilken ydelse og hvilket udstyr kan man regne med at få med til prisen, og hvad betyder det i sidste ende?

Spil i højsædet

De producenter, der ønskede at deltage, syntes at have samme dagsorden. Den skulle ikke have for lidt med hammeren, så priserne for de deltagende computere havnede ret tæt på den øvre prisgrænse.

Det siger sig selv, at når det kommer til spilydelse, ja, så er grafikkortet omdrejningspunktet, hvorom alt drejer sig. Alle fire deltagere var da også konstrueret om et eller to højtydende grafikkort, alle Nvidia GeForce-kort.

I det hele taget var der en del fællestræk: Der sad samme processor fra Intel i alle computere, og alle deltagere havde 16GB ddr3-ram. Desuden havde alle blu-ray-drev. En ting mere har bredt sig til langt de fleste højtydende systemer, nemlig at operativsys-temet nu ligger på et ssd.

Se også:  Guide: Byg den perfekte gaming-pc

Men der var også forskelle, blandt andet på filosofien bag gamingcomputerne. Computerne er selvfølgelig også yderst kapable til andre opgaver end spil, hvilket denne test vil vise.

Spilmonstre

Der er ingen af de deltagende computere, der på nogen måde kan karakteriseres som svagbrystede. Takket være hardwaresammensætningen mestrer deltagerne let de spil, der er på markedet i dag. Det skal være ektremt krævende spil med billedkvaliteten skruet helt i top eller meget høje opløsninger som 2.560×1.440 pixels, før det så meget som kan komme på tale at blive rigtig problematisk for nogen af deltagerne.

Det skal siges, at nogle mennesker er mere følsomme end andre over for lave framerates, så det kan svinge lidt, hvornår noget opleves som fuldstændigt flydende. Generelt opfattes 30fps som laveste grænse for, hvornår computerspil føles flydende, og 60fps nævnes ofte som højeste grænse for, hvad det menneskelige øje kan opfatte.

At framerates over 60fps er spildte, er dog omstridt, men der er ingen tvivl om, at spil, der afvikles mellem 30 fps og 60fps, af de fleste vil opfattes som flydende.

Se også:  Lækker teknik: Corsair One Pro i200

Sådan testede vi

Vi jog de fire deltagere gennem en række test, der skulle belyse deres kunnen i spil. Men der blev også kigget på computernes evne til at mestre andre opgaver, for der er velsagtens ingen, der køber en computer til 15.000 kroner og kun bruger den til spil.

Vi testede grafikydelsen i Battlefield Bad Company 2 samt i 3DMark11 med forskellige indstillinger, men ens for deltagerne. Endvidere blev ydelsen testet via PCMark Vantage, HD Tune 4.60, Driverheaven V3 Photoshop test og Cinebench R11.5.

Energiforbruget blev målt i standby, i idle samt i Battlefield. Computerne er testet i den opsætning, de ankom i, dog er grafikdriverne ved behov blevet opgraderet til nyeste version. Alle målinger fremgår ikke eksplicit, men de indgår i bedømmelsen.

Testene publiceres løbende i denne uge. Hold øje med boksen til højre …

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs konklusionen her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
gaming pc
Spillecomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S