Home » Bundkort » Bundkort [STORTEST]: AMD-bundkort der rykker
Bundkort [STORTEST]: AMD-bundkort der rykker

Bundkort [STORTEST]: AMD-bundkort der rykker

Share

Hvilke bundkort egner sig bedst, hvis du går AMD-vejen næste gang, du bygger en monster-pc til gaming og andre heftige opgaver? Find din løsning i denne test  

Det ydmyge bundkort er måske den mest nuancerede del af ethvert pc-byggeprojekt, men det er som regel ikke forestillingens stjerne, når man opregner de enkelte dele. Ikke desto mindre kræver anskaffelse af bundkortet lige så mange overvejelser som de andre dele, og det er her, vores praktiske guide kommer ind i billedet.

AMD Ryzen har fjernet svælget mellem AMD og Intel, når det gælder gamingydelse, og mange af os vælger AMD-processorer til vores maskiner. Det betyder, at kompatible AM4-bundkort er vigtigere end nogensinde før. Men der er også større konkurrence, og derfor har vi afsat mange timer til test og arbejde for at skille klinten fra hveden.

Se også:  Ny standard for chips skal redde Moores lov – førende producenter deltager
X570 eller B550?

Nu om dage kan valget af et bundkort, der er kompatibelt med en Ryzen af tredje generation, koges ned til to chipsæt: X570 eller B550.

I toppen har vi X570-chipsættet. Hver producent har en håndfuld kort, der er udstyret med sådan et, og det skyldes, at det leverer mest, når det gælder funktionalitet. Hvis man ønsker sig en AMD Ryzen-chip med hele svineriet, er et X570-bundkort sagen.

Før du iler med at købe ind, er det imidlertid værd at bemærke, at B550-chipsættet heller ikke er noget dovendyr. Det rummer faktisk meget af den samme alsidighed og funktionalitet, som man får hos X570, og der er kun få ulemper. Et B550-bundkort har måske færre USB-porte og SATA-porte end et X570, men hvis man kan leve med det, sparer man en masse penge.

Se også:  MSI B660M Mortar WiFi DDR4 [TEST]: Billigt bundkort med flot ydelse

Begge chipsæt understøtter PCIe 4.0-båndbredde – X570 gør det over alle porte; B550 gør det over det øverste PCIe-slot og NVMe-slot. Denne support giver mere båndbredde end den endemiske PCIe 3.0-standard, vi har i dag, og den gør det muligt for superhurtige NVMe-ssd’er at nå nye højder.

En PCIe 4.0-ssd er ingenlunde nødvendig i gamingverdenen, men efterhånden som stadig flere kompatible ssd’er kommer på markedet, kan det ikke vare længe, før vi vader i superhurtigt lager. Og med de kommende generationer af spil-engines, der øger kravene til hardwaren, er det ikke godt at vide, hvornår vi kommer til at se al den ydelse blive brugt til et godt formål.

1 2 3 4 5 6 7Næste

TAGS
AMD
bundkort
byg selv
byg selv-computer
Motherboard

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S