Home » TV » Prisvenlige tv’er [TEST]: Stort format til lavere pris
Prisvenlige tv’er [TEST]: Stort format til lavere pris

Prisvenlige tv’er [TEST]: Stort format til lavere pris

Share

Nu er de store 55”-tv’er til at komme i nærheden af. Priserne er raslet pænt ned under 10.000 kroner. Alligevel kan du få et fuldblods smart-tv med de nye billedforbedrende teknologier, viser denne test af tre håndplukkede modeller

Drømmen om et tv med stort skærmformat kan efterhånden realiseres af de fleste danskere. Priserne på 55″-tv’er er raslet ned de seneste år, og du kan i dag finde et stort udvalg af modeller til under 10.000 kroner. I denne test har vi håndplukket tre modeller i prislaget omkring 8000 kroner, og det er fuldblodsløsninger, hvor du ikke mangler funktioner, og hvor billedkvaliteten er ganske imponerende.

Læs også: 7 stærke råd før du køber nyt tv

Du kan for eksempel sætte flueben ved 4K, masser af smart-tv-tjenester og endda den forholdsvis nye HDR-teknologi, der forbedrer billedet ved at øge kontrasten mellem mørke og lys.

Se også:  Sony RX100 VII [TEST]: Kompakt kamera af stærkeste kaliber

HDR vil du få glæde af. Om du også får glæde af 4K UHD, er mere tvivlsomt. Men det skal du have i dag. For mange streamingtjenester kan levere den ultrahøje opløsning, og de første Blu-ray-titler med UHD er kommet på markedet. Langt de fleste tv-udsendelser er dog stadig i full HD eller endnu lavere opløsning, og her er tv’ets processor afgørende. For så skal signalet nemlig opskaleres fra den lavere opløsning til 4K-skærmens 3840 x 2160 pixel.

Det er de tre testdeltagere ret gode til. I forhold til langt dyrere modeller vil du kunne ane en let pixelering i nogle udsendelser. Men det er, hvad man må forvente. 55”-tv’er i denne prisklasse er blevet ganske overbevisende, men du kan opnå ypperlig billedkvalitet, hvis du betaler det dobbelte for din næste fladskærm.

Klart bedre smart-tv

Et punkt, der springer særligt i øjnene i denne test, er, hvor stort et arbejde producenterne har lagt i at forbedre smart-tv-delen. Det er en tendens, vi har set et stykke tid, og den fortsætter – og har bredt sig til de lidt billigere tv-modeller, som dem vi tester her.

Se også:  Sony A8 55” [TEST]: Stor lyd og stærke billeder

Mulighed for streaming og andre spændende funktioner præsenteres du nu for som option, så snart du tænder tv’et. Det var sjældent på de billigere tv’er for blot få år siden.

Skal man så helt se bort fra de dyrere tv’er – eller sagt på en anden måde: Hvilke ulemper er der ved at gå ned i prislejet under 10.000 kroner?

TAGS
Panasonic
Samsung
Smart TV
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S